2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Drempelvrees

DrempelvreesSinds kort kan iedereen die mijn nieuwsbrief ontvangt aangeven of ze alleen de nieuwsbrief willen ontvangen of dat ik contact met ze opneem per email of telefonisch. Een paar keer per week kijk ik wie dat zijn.

Gisteren was dat een man die 3 maanden geleden bij mij op kantoor was geweest voor een kennismakingsgesprek. Hij vertelde mij dat hij drempelvrees had. Natuurlijk ben ik dan benieuwd waar hij mee worstelt en dus vroeg ik door. Het is voor veel mensen prettig dat iemand met ze meedenkt. Ik weet uit ervaring dat het helpt als je je gedachten uitspreekt.

Deze man was inmiddels 12 jaar alleen en had daarvoor een lange relatie gehad. De meeste singles die uit een relatie komen, schrijven zich niet gelijk in voor relatiebemiddeling. En heb je de breuk verwerkt of een goed plekje gegeven, dan kan ik me ook heel goed voorstellen dat je eerst zelf om je heen gaat kijken of je een leuke partner tegenkomt.

Hij vertelde mij dat hij terugdacht aan de relatie die hij had en dat ze uit elkaar waren gegroeid in de loop der jaren. Ook in een nieuwe relatie kan dat weer gebeuren. Je kan zorgen dat je geregeld dingen samen onderneemt en met elkaar blijft praten, maar toch kan iemand echt veranderen en anders over veel dingen gaan denken. De raakvlakken, overeenkomsten en binding nemen af. Als de één een weg inslaat die de ander niet kan of wil volgen, dan raak je elkaar kwijt.

Garanties kan ik gewoon niet geven. Wil je weer een nieuwe relatie met iemand aangaan en genieten van de fijne dingen die bij een relatie horen, dan krijg je ook te maken met de mogelijke nare kanten. Bij hoge pieken horen ook grote dalen. Je weet wat je nu hebt en dat zal zo blijven totdat je besluit dat je niet meer bang bent om gekwetst te worden.

Ik heb mijn hand uitgestoken naar deze man om hem over de drempel te helpen en ik ben benieuwd of hij hem gaat pakken. De drempel overtillen, dat is meer het werk voor bruidegoms…

Nu ben ik benieuwd of jij ook last van drempelvrees hebt. In de reactie hieronder kan je jouw verhaal kwijt. Misschien hebben anderen tips voor jou. Heb je jouw drempelvrees overwonnen? Ook dan ben ik benieuwd hoe je dat hebt aangepakt!

 

2 reacties op Drempelvrees

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.