2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Dromen afstoffen

In Actie komenGeregeld denk ik aan alles wat ik nog zo graag zou willen. Helaas komt er weinig van al mijn goede voornemens en mooie dromen terecht. Een deel gelukkig wel. Maar veel dromen blijven dromen. Hoe komt dat toch?

Misschien is dat leeftijdsgebonden. Altijd heeft mijn dag te weinig uren om te doen wat ik allemaal zou willen doen. De dagen lijken telkens sneller voorbij te gaan.

Zou ik mijn prioriteiten niet goed genoeg stellen? Plannen maken kan ik als de beste, maar ze uitvoeren volgens die planning is toch echt een heel ander verhaal. Dat lukt niet altijd.

Of zou het komen doordat ik wacht tot het juiste moment. Dat alles perfect is. Dat ik de sprong eindelijk durf te maken.

Het zou ook kunnen dat ik last heb van belemmerende overtuigingen, door wat ooit is gebeurd. Iets dat me zo geraakt heeft dat ik bang ben dat het me weer zou overkomen.

En toch, als ik terugkijk in de tijd, dan heb ik best veel gerealiseerd en zijn veel dromen wél al uitgekomen. Kennelijk wil ik meer dromen uitvoeren dan dat ik nu doe en ben ik nog niet tevreden.

Ik weet dat anderen ook dromen hebben waar ze niets mee doen. Ze willen een relatie, een andere baan, erop uitgaan, etc.. Bijna iedereen die terugkijkt op zijn leven heeft de meeste spijt van de dingen die ze níet hebben gedaan. En toch laten we al die mooie dromen verstoffen tot we eindelijk gewoon ervoor gaan en in actie komen. Stappen zetten om die droom uit te laten komen. Omdat we het ons gunnen. Omdat we het lang genoeg uitgesteld hebben.  Daarom, gewoon doen!

1 reactie op Dromen afstoffen

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.