2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Druk druk druk….

origineel zijnWie (her)kent het niet? Maar druk, dat kunnen we ook op een andere manier interpreteren. Niet bij drukdrukdruk als in ‘oh wat heb ik veel te doen’. Nee, die andere vorm, de druk om te presteren of wellicht om bijzonder, anders en origineel te zijn….want dat verwacht die ander toch?

Je kent ze vast, de romcom’s. Romantische comedies waar op zich niets mis mee is….Mijn persoonlijke 5-sterren film die 6 sterren zou moeten hebben: Groundhog Day. Maar wat de -in dit geval mannelijke- hoofdpersoon allemaal in het werk stelt om zijn liefde van zijn leven te veroveren…..pffff, dan voel ik mij gelijk een onbeholpen, niet bijster originele doorzonman….

Ja, die druk voel ik dus, proberen origineel te zijn. Want hoe val je anders op tussen al die anderen? Waarom zou iemand jou kiezen? En dan binnen je relatie: altijd weer iets origineels verzinnen….

Of moet je je afvragen: staat iedereen daar wel echt op te wachten? Ik persoonlijk denk het niet. Routine is ook prettig. Gewoon een wandeling in het bos, ergens een kopje warme chocolademelk drinken. Want uiteindelijk gaat het toch vooral om het bij elkaar zijn, de warmte en  de intimiteit ervaren en is de rest niet meer dan behang aan de muur.

Ingezonden door een man die anoniem wil blijven.

4 reacties op Druk druk druk….

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.