2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Een winter vol huidhonger

Hoe stil je jouw huidhonger

Bij de term ‘huidhonger’ wordt er vaak onterecht, gedacht dat het louter en alleen om het gemis aan seksueel contact gaat. Maar huidhonger is meer dan dat. Zeker nu we minder gemakkelijk in contact kunnen komen met anderen, missen we ook de knuffel, een arm om ons heen, de hart-tot-hart verbinding.

Confronterende commercials
Nu het alweer vroeg donker wordt buiten, er weinig alternatieven zijn om te ondernemen, want verenigingen en clubs zijn veelal gesloten of hebben dusdanige restricties. Hierdoor verdwijnt het spontane karakter steeds meer naar de achtergrond en blijven we meer thuis dan ooit. Op tv worden we overvoerd met reclames over de gezelligheid rondom de feestdagen. Maar wat als je alleenstaand bent? Dat zie je in de reclamespots niet, want eenzaamheid ‘verkoopt’ niet. Het stukje angst, dat de mogelijkheid bestaat dat de feestdagen dit jaar anders dan voorheen zijn, maakt je toch bewust, onbewust onzeker. Want we zijn nu eenmaal sociale wezens, die niets liever willen dan ons begeven onder andere mensen.

De noodzaak van fysiek contact
Fysiek contact heeft vele pluspunten: zo verlaagt het ons stressniveau, vermindert innerlijke onrust, werkt bloeddrukverlagend en maakt gelukkiger. Dit laatste komt vanwege de aanmaak van Oxytocine, beter bekend als het ‘knuffelhormoon’. Aanraking, sociale contacten en liefde stimuleren de aanmaak van Oxytocine, vandaar dat er steeds meer mensen mede door thuiswerken en sociale isolatie, in een burn-out terecht komen.

Als er één schaap over de dam is
Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om (online) trainingen te volgen op het gebied van zelfontwikkeling en bewustwording. Evenementen zoals een virtuele blind-date bij te wonen, de online kookworkshop, of ervoor te kiezen deze tijd te gebruiken om aan het eventuele ‘oud zeer’ te werken. Wandelcoaching heeft een bewezen heilzame werking voor zowel lichaam als geest. Daarbij werk je aan je conditie en ook de zogenaamde ‘lock-down kilo’s’ worden tegelijkertijd aangepakt. Relatiebemiddelingsbureau IndiviDuo biedt naast coaching op kantoor, online, ook wandelcoaching aan. Zodra reizen weer is toegestaan, wordt er een leuke trip naar Durbuy georganiseerd, waarbij je diverse mooie wandelingen kunt maken, waarin de mooiste metaforen je bewust maken van waar jij nu staat in het leven. Tot we weer groenlicht hebben om ons oude leven op te pakken, moeten we met elkaar deze periode door zien te komen. Toch door nu alvast te kijken naar de toekomst, en hetgeen we straks willen gaan ondernemen, maakt het in ieder geval meer dragelijk.


Hoe stil jij jouw huidhonger? Wil jij je maatje vinden via IndiviDuo? Kun jij ook niet wachten tot we terug kunnen naar het oude normaal? Praat mee!

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.