2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Eerlijk naar jezelf kijken

goed beeld van jezelfLukt het niet om een passende partner te vinden? Misschien wordt het dan tijd om eens te kijken naar jezelf. Hoe jij jezelf ziet kan jouw geluk in de weg zitten. Volg je mij nog? Ik geef je wat concrete voorbeelden.

Leeftijd
Voel je je veel jonger en wil je dus een veel jongere partner? Je bent echt niet de enige die dit denkt: heel veel singles denken zo. Stel dat iedereen alleen voor een veel jongere partner wil gaan, dan ontstaan er helemaal geen nieuwe relaties meer. Je bent nu misschien wel superfit, maar je hebt wel een behoorlijk aantal jaren op je teller staan. Misschien voelt jouw toekomstige partner zich ook wel 15 jaar jonger dan hij/zij is! Je voelt je jong, maar de tijd is verder gegaan. Waarom ga jij niet verder? Aanvaard dat je ouder en daarmee wijzer wordt.

Uiterlijk
Iedereen wil natuurlijk het liefste een partner naast zich op de bank hebben zitten met een vingeraflikkend uiterlijk, ongeveer net zo aantrekkelijk als jij. Wat voor cijfer geef je jouw eigen uiterlijk? Is dat cijfer wel reëel? Sommige mensen vinden zich veel lelijker dan ze daadwerkelijk zijn en anderen denken dat ze wel een topmodel hadden kunnen worden terwijl dat toch echt wat overdreven is.

Als je denkt dat je er niet zo goed uitziet terwijl dat niet zo is, dan ga je waarschijnlijk op zoek naar iemand die er ongeveer even goed uitziet. Een voorbeeld met cijfers om aan te geven wat zou kunnen gebeuren: Sandra (deze naam is gefingeerd) geeft haar uiterlijk een 5 terwijl anderen haar zien als een 8. Zij heeft oog voor mogelijke mannelijke partners met een uiterlijk tussen een  4,5 tot 6. Mannen die zichzelf een 8 geven qua uiterlijk (en er ook uitzien als een 8), die hebben oog voor Sandra. Maar Sandra  heeft geen oog voor die mannelijke achten. De mannen die eruit zien als een 5 en zichzelf ook een 5 geven, die denken dat ze geen kans maken bij Sandra, want ze denken dat Sandra veel te mooi is voor hen. Arme Sandra: niemand lijkt interesse te hebben in haar!

Andersom werkt dat ook zo. Vind je jezelf superknap en denken anderen daar heel anders over, dan wordt het ook lastiger om een partner te vinden.

Kijk eerlijk naar jezelf en accepteer wie je nu bent. Vraag aan anderen die je vertrouwt hoe je overkomt om een goed beeld van jezelf te krijgen.

Laat je mij (en anderen) weten als je nog een punt weet waarop je scheef naar jezelf kunt kijken? Hieronder kun je (eventueel anoniem) een reactie plaatsen.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.