2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Elkaar aanvoelen

gedachtenlezenDe Ware voelt aan wat ik wil, wat ik denk, wat ik voel en wat ik nodig heb. Ik hoef niet alles uit te leggen. Zonder woorden weet mijn lief al wat er aan de hand is.

Het klinkt als een sprookje, zo mooi en liefdevol.  En als je iemand langer kent en intensief met elkaar omgaat, dan weet je wel hoe de ander denkt en heb je soms aan één woord of blik voldoende. Maar gedachtenlezen kan niemand, ook al zijn jullie nog zo verliefd. We moeten blijven communiceren omdat anders misverstanden ontstaan.

Je krijgt vroeg of laat te maken met een deuk in het sprookje en zie je niet meer alles door een roze bril. Dan is het de vraag hoe je ermee omgaat. Je kunt teleurgesteld zijn omdat jouw partner je niet aanvoelde en de prille relatie beëindigen en op zoek te gaan naar een volgende fata morgana. Je kunt ook investeren om elkaar nog beter te leren kennen en te begrijpen.  Dan vraag je door als je ergens van schrikt, je geeft toelichting als je merkt dat de ander ergens raar van opkijkt, je vertelt hoe het voor je voelt als je je gekwetst voelt etc..

Het is  geen teken dat je relatie slecht is als je aan je relatie moet werken. Beiden moeten zich inzetten om de relatie goed te houden. We leven immers niet midden in een roze wolk. Verliefdheid is geen garantie dat de hele relatie moeiteloos verloopt. Succes krijg je door inspanning. Juist door je kwetsbaar op te stellen en door goede gesprekken krijg je meer diepgang in de relatie.

Wat is jouw ervaring met het aanvoelen van elkaar?

5 reacties op Elkaar aanvoelen

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.