2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Expeditie Marker Wadden 21/4

Zeilende singlesOp 1e Paasdag stapten 34 deelnemers aan boord van het dwarsgetuigde zeilschip Bounty om het nieuwste stukje Nederland te gaan verkennen. Schipper Alex heette ons welkom en vertelde ons over de historie van het schip. Toch bijzonder dat de roestbak opgeknapt werd tot zo’n mooie Brigantijn.

We gooiden de trossen los en koersten op de oostzijde van de Marker Wadden die al snel aan de horizon te zien waren door het heldere weer. De vele zeilen werden gehesen met de hulp van wat sportieve singles en met 3,5 knopen gingen we overstag om daarna de havenmond van de Marker Wadden te bereiken.

De eilandwachter heette ons welkom en werd onze gids op het eiland. Nieuwe begroeiing was aangeplant omdat anders het pad door de duinen telkens opnieuw aangelegd zou moeten worden. Het eiland was nu iets groener dan in oktober afgelopen jaar. 

gids natuurmonumenten Duinen van Marker Wadden

We maakten een rondwandeling over het eiland over de paden en maakten veel foto’s van het natuurschoon. De gids stopte geregeld om te vertellen over de vogels en de planten die we zagen.

Natuur van Marker Wadden Single activiteit op eiland

We stapten weer aan boord van ons zeilschip en gingen aan dek in de kussens genieten van het zonnetje. Al snel werden weer de zeilen gehesen en voor de wind zeilden we met zo’n 5 knopen vlot terug naar de Batavia Haven.

Kijkhut onderwater romantisch zeilschip Bounty

Iets later dan gepland stapten we op de vaste wal en namen afscheid van elkaar na een zeer geslaagde dag. Bijna de helft van de deelnemers besloot nog een hapje te gaan eten met elkaar in de haven. 

Veel mensen willen nog een keer terugkomen op de Marker Wadden om te kijken hoe de natuur zich ontwikkelt.

1 reactie op Expeditie Marker Wadden 21/4

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.