2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Feestdagen doorkomen als single

Zoenen met kerstAlleen zijn met kerst of oud en nieuw is iets waar veel singles tegen op zien. Wat kun je doen om het leuk te hebben tijdens de feestdagen? Laat je inspireren door deze 10 tips: 

Tip 1.
Zoek het gezelschap op van anderen, zeker als je al zo vaak alleen zit. Ik kan me indenken dat je als single niet tussen stelletjes wilt zitten. Zorg dat het gezelschap waar je de feestdagen mee doorbrengt gemengd is met stelletjes én singles. Zo voorkom je dat alle koppels elkaar gelukkig nieuwjaar zoenen en jij er verloren bij staat.

Tip 2.
Zorg dat die ene bijzondere persoon waar je een oogje op hebt ook komt bij het Kerstdiner of bij het Oud en Nieuw feest. Manoeuvreer hem/haar richting de mistletoe en je weet meteen of hij/zij zoenbaar is! Neem voor de zekerheid zelf de mistletoe mee en hang het op een strategische plek op.

Tip 3.
Heb je helemaal geen zin in het gezelschap van andere stelletjes? Zoek dan het gezelschap van andere singles op tijdens deze dagen. Heb je zelf geen vrienden die single zijn en die die dagen beschikbaar zijn, ga dan naar een single feest. Bijna iedereen die daar naar toe gaat, gaat daar alleen naar toe, net zoals jij. Vooral de eerste keer dat je naar een single activiteit gaat, kan wat onwennig zijn in het begin. Dat heeft iedereen en dat gevoel gaat meestal heel snel over!

Tip 4.
Ga uit met de feestdagen! Het voordeel is dat iedereen die je tegenkomt, ongebonden is. Want iedereen met een relatie, zit bij (schoon)familie aan het Kerstdiner en viert Oud en Nieuw samen met hun partner. Bovendien is iedereen extra vrolijk wegens de feestdagen.

Tip 5.
Thuis kan je heerlijk genieten van deze dagen. Je koopt lekkere hapjes, een lekker wijntje en je geniet van een goede film of een goed boek. Je hoeft met niemand rekening te houden welke film het wordt. Of je huurt een hele DVD box van de serie waar je ex nooit naar wilde kijken. Je trekt aan wat jij lekker vindt zitten. En niemand die je vertelt dat je beter niet die kerstkransjes kunt eten. Heb je een bad (dat je eigenlijk nooit gebruikt)? Dan wordt het hoog tijd om uitgebreid te gaan badderen met een muziekje erbij, bladeren in een tijdschrift of heerlijk te relaxen. Jij gaat genieten!

Tip 6.
Ga op reis met andere singles. Je ontmoet nieuwe mensen in een nieuwe omgeving waardoor je weer nieuwe energie opdoet. Lekker erop uit in eigen land of wat verder weg in een zonnig of  sneeuwzeker oord.

Tip 7.
Wil je niet alleen zijn met Kerst, maar ben je niet zo’n feestbeest of zit je niet te wachten op een single activiteit of reis en wil je iets nuttigs doen? Overweeg dan om vrijwilligerswerk te gaan doen. Loop bijvoorbeeld eens binnen bij een bejaardentehuis en vraag wat je voor ze kunt doen. Zo help je de mensen met wie je die dag doorbrengt én zij zijn ook alleen én vast heel blij met jouw komst.

Tip 8.
Met een fris opgeruimd huis het nieuwe jaar beginnen, geeft je vast veel voldoening. Gebruik de feestdagen om op te ruimen, de spullen die je niet gebruikt of niet mooi vindt weg te doen en/of je huis een grote schoonmaakbeurt te geven. Je bent lekker in beweging en na afloop geniet je nog meer.

Tip 9.
Oud en Nieuw vieren is niet verplicht. Heb je er helemaal geen zin in, dan sla je het dit jaar gewoon over. Als je wilt, ga je ruim voor middernacht naar bed en stop je oordopjes in je oren zodat je uitgerust het nieuwe jaar begint.

Tip 10.
Versier je huis en koop een geweldig cadeau voor jezelf! Normaal had je geld uitgegeven voor een bijzonder cadeautje voor je partner toch? Jij bent de belangrijkste persoon in je leven en dus verdien jij iets te krijgen wat je al heel lang wilde. Geniet van je 13e maand of eindejaar bonus!

Waar kies jij voor? Weet je nog een tip voor de feestdagen?

 

 

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.