2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Flirtbaar zijn

succesvol flirtenOm te kunnen flirten heb je natuurlijk minimaal nog een persoon nodig én jullie moeten allebei openstaan om te flirten met elkaar. Als één van beiden bijvoorbeeld met hele andere dingen bezig is, gewoon niet oplet, in een andere stemming is, niet om zich heen kijkt of geen oog heeft voor de ander, dan kan je wel heel druk flirten, maar dan komt het niet aan.

Het is goed om te weten wat flirten is. Want als je niet weet wat flirten is, dan heb je geen idee of er met je geflirt wordt.

Wat is flirten?
Met lichaamstaal en woorden laten zien dat je elkaar leuk en aardig vindt om contact te maken en het contact te verbeteren. Flirten kan je doen zonder bijbedoelingen, voor de lol, maar het kan ook het begin zijn van een serieuze relatie. 

Flirten is een rollenspel dat begint met oogcontact en glimlachen. Als je weet hoe het rollenspel werkt (en iedereen doet actief mee), dan gaat het flirten als vanzelf. Het heeft dus niets te maken met ongewenste intimiteiten.
Wil je hierover meer lezen? Lees dan mijn e-book Succesvol flirten.

Degene die wil flirten, kan pas succesvol flirten als hij of zij oogcontact krijgt en dat kan alleen met personen die om zich heen kijken. Het ligt soms ook aan de omgeving waar je bent. Sommige plekken zijn ideaal om te flirten, zoals in de rij van de supermarkt. Er zijn ook locaties waar men niet zo bezig is met flirten en dus weinig flirtbare mensen treft.

Wil je graag een relatie, dan is het goed om niet buitenspel te staan, maar open te staan voor het flirten van anderen. Pas als weet wat flirten is én je oplet of iemand met jou flirt, dan pas ben je flirtbaar. Muurbloempjes kunnen wel flirtbaar zijn, net als kat-uit-de-boom-kijkers als ze geregeld om zich heen kijken. Kijk je alleen maar strak voor je uit of blijf je naar beneden turen, dan weet je zeker dat er niemand in slaagt om met jou te kunnen flirten.

Tijdens dates is het ook fijn als beide personen openstaan om te flirten. Als één van beiden geen oogcontact zoekt, dan is het lastig om iets op te bouwen. Wat je hier aan kunt doen is wat variatie in het eerste contact te brengen. Ga even wat drinken en daarna aan de wandel op een inspirerende locatie bijvoorbeeld. Blijf gerust even staan tijdens de wandeling om samen ergens naar te kijken voor de afwisseling. Of houd galant een hekje open, trek een tak die in de weg zit opzij, bied (voor de grap) aan iemand over een plas of boomstam heen te tillen. Wat humor maakt de sfeer wat losser.

Heb jij nog een tip om de ander flirtbaar te maken of zelf flirtbaar te worden?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.