2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Focus!

FocussenFocus hebben werkt prettig en als iemand zich op jouw focust voelt dat super. Herken je dat?

Focussen met sport
Tegenwoordig train ik met Focus T25. Dat zijn filmpjes waarmee je jezelf 25 minuten in het zweet werkt. Het is even afzien, maar na 25 minuten doorbikkelen heb je wel een goede workout gehad. Doe je de training minder gefocust, door telkens pauze te nemen als je moe bent, dan krijg je minder resultaat.

Vrouwen hoeven niet te focussen?
Vaak hoor je dat vrouwen meerdere dingen tegelijk kunnen doen. Natuurlijk kan iedereen ademhalen en nog iets anders doen. Wil je echter bijvoorbeeld tegelijk lezen en luisteren dan schiet het niet op. Je bent meer tijd kwijt doordat je telkens moet schakelen van het één naar het ander. Dat schakelen kost ook tijd, want je moet steeds weer kijken waar je was met lezen. Dingen achter elkaar doen is efficiënter; dat geldt ook voor vrouwen.

Focussen in gesprek
In een gesprek focussen op de ander geeft veel verbinding. Je hebt écht oog voor de ander waardoor je ziet hoe de ander op jou reageert. De ander voelt zich aangemoedigd om opener te zijn, omdat hij/zij zich écht gezien voelt. Aandacht krijgen voelt fijn.
Vaak zie ik dat vrienden, familie of geliefden elkaar ontmoeten en niet naar elkaar kijken maar naar hun mobiel of naar wat in de nabije omgeving gebeurt. Door elkaar wél kwaliteitstijd te geven door te focussen, wordt het contact hechter, dieper en krijg je meer verbinding met elkaar.

Focussen tijdens luisteren
Focussen houdt ook in dat je daadwerkelijk luistert naar de ander. Jouw denken gaat maar door. Voor de ander is het fijn als je dan niet bezig bent met bedenken wat je straks wilt zeggen, maar dat je je aandacht richt op de woorden van je gesprekspartner. Je ziet dan ook beter de uitdrukkingen op het gezicht en hoe het gezegd wordt. Daarmee ontstaat meer begrip en dus meer band en vertrouwen.

Focus geeft focus
Als jouw gesprekspartner ontdekt hoe gefocust jij bent, dan krijg je dat vaak ook terug doordat de ander moeite wil doen om jou écht te leren kennen. Automatisch ga je elkaar vaak spiegelen. Je wilt graag iets terugdoen als je iets krijgt omdat balans in relaties prettig is.
Let maar eens op hoe fijn het is als je iemand in de ogen kijk en echt de tijd neemt om te luisteren.  Uiteraard zet je je mobiel op stil en leg je die weg. Wie weet wat je voor jouw focus terugkrijgt….

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.