2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Friends with Benefits

Vriendschap plusIntimiteit is waar singles een groot tekort aan hebben. Nou ja, niet alle singles. Waar een behoefte is, worden ook oplossingen gevonden zoals avontuurtjes en “Friends with Benefits”. Via diverse sites en apps zoals Tinder worden ook heel veel contacten gelegd.

Op zich is hier natuurlijk helemaal niets mis mee en op die manier komen ook weleens langdurige relaties tot stand. Als je op zoek bent naar een vaste relatie, is het wel slim om je af te vragen of je op deze manier jouw partner gaat vinden.

Sommigen mensen zijn echt op zoek naar een “seksdate” en niet meer dan dat. Je kan met je volle verstand beginnen aan zulke contacten en denken dat het allemaal tijdelijk is. Je bent immers toe aan lichamelijk contact en je leeft tenslotte maar één keer en dat is NU.

Wat zijn de bezwaren van intimiteit zonder het doel van een vaste relatie?

Vriendschap PlusVaak wordt bij “Friends with Benefits” duidelijke afspraken gemaakt. Jullie hebben intiem contact met elkaar omdat jullie dat beiden fijn vinden en dat houdt op als één van beiden de Ware ontmoet (of  wil onderzoeken of die persoon de Ware zou kunnen zijn). Ook al zijn duidelijke afspraken gemaakt, toch kan het gevoel van een relatie ontstaan. Sta je dan nog wel open voor de relatie die je eigenlijk voor ogen had? Of blijft het bij zo’n vriendschap waarbij de ander wel om zich heen blijft kijken en zoekt naar iemand die aan meer criteria voldoet dan jij? Dit lijkt mij geen prettig idee.

Niet iedereen weet dat door intimiteit allerlei hormonen beginnen wakker te worden waardoor je (ongewild) binding krijgt met de ander. Je bent daarna veel minder goed in staat om de ander objectief te zien. Je denkt dat jullie prima bij elkaar passen, maar dat gevoel zou kunnen worden veroorzaakt door jouw hormonen. Speelt bij de één die hormonen niet zo op en bij de ander wel, dan is dat geen fijne situatie. De één voelt zich dolverliefd en de ander lijkt een ijskonijn! Ben je allebei in de wolken en ga je elkaar daarna echt leren kennen, dan kan blijken dat jullie eigenlijk totaal niet bij elkaar passen.

Wil je een vaste, langdurige relatie? 

Dan is het verstandiger om een relatie op te bouwen. Doe het rustig aan en geniet van de kleine stapjes zoals eerst elkaars handen vasthouden, zoenen, een knuffel en samen erop uitgaan. Dit geeft jullie beiden een goed gevoel en die beginfase is zo mooi als je samen iets opbouwt en ondertussen leer je elkaar goed kennen.

Zoek je partner niet op apps en sites waar ze andere intenties hebben dan jij. De kans is groter dat je jouw partner gaat vinden op een andere manier. Bedenk waar jouw toekomstige partner gaat zoeken, wat hij/zij er allemaal voor over heeft. Is jouw partner iemand die veel onderneemt, naar single activiteiten gaat, leuke hobby’s heeft? Zou hij/zij zich inschrijven voor Relatiebemiddeling?

Heb jij tips voor singles die op zoek zijn naar intimiteit?

2 reacties op Friends with Benefits

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.