2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Gezocht: Hartsvriend (M/V)

HartsvriendinnenMet een échte vriend of vriendin waarbij je kunt uithuilen en waarmee je alles kunt bespreken, is je leven zoveel fijner. Eén of twee vrienden van dit kaliber is al voldoende. Gea Schonewille schreef in het vorige blog Eigen Sterrenstof al over de waarde van vrienden van je eigen geslacht en ik heb zelf  ervaren hoe belangrijk en waardevol mijn vriendinnen voor mij zijn.

Ik gun iedereen een goede vriend of vriendin en natuurlijk ook een levenspartner. Je levenspartner kan ook jouw beste vriend of vriendin zijn. Iemand van je eigen geslacht als hartsvriend(in) in je leven hebben geeft je toch iets extra’s. Bovendien kan je met een hartsvriend(in) naar je gevoel veilig oefenen om je kwetsbaar op te stellen bij je (toekomstige) levenspartner.

Hoe ontstaat een hartsvriendschap?
Een vriendschap ontwikkelt zich. Je begint met een leuk contact en als dat lekker loopt, dan ga je meer met elkaar delen. Met diepgang ontstaat binding. Je stelt je kwetsbaar op door vragen te stellen wat de ander van iets vindt, door jouw mening te geven, door contact te zoeken als het even niet lekker gaat en natuurlijk ook juist de goede dingen in het leven te delen en leuke dingen met elkaar te doen. Pas als de verdiepte vriendschap wederzijds is en je ervaart dat de vriendschap in evenwicht is, dan ontstaat het gevoel dat je je hartsvriend(in) gevonden hebt.

Hoe ontmoet je jouw hartsvriend(in)?
– Aangezien dit een vriendschap is die zich ontwikkelt, moet je eerst vrienden hebben waarmee je je vertrouwd voelt. Wellicht heb je al kennissen waarmee je het contact kan verdiepen. Is jouw kringetje nu te klein dan vergroot je dit door:
– Aanmelden voor  een hobby of sport in clubverband. Je ontmoet mensen die dezelfde dingen leuk vinden. Dit geeft al binding. Zo ontstaan mooie vriendschappen. Bovendien wonen ze vaak  in de buurt.
– Meedoen aan activiteiten voor singles. Het is fijn om een vriend(in) te hebben, die net als jij single is, om samen leuke dingen te ondernemen.  Je doet tijdens een activiteit eenmalig iets wat je leuk vindt of je probeert het uit. Daar ontstaan relaties én vriendschappen.
– Naar weekenden voor singles. In een paar uur tijd leer je een ander niet zo goed kennen. Pas als je langer met elkaar omgaat, zie je hoe iemand is in verschillende omstandigheden. Je krijgt meer binding als je meer met elkaar onderneemt. Na het weekend is het makkelijk en bijna logisch om contactgegevens uit te wisselen.

Hoe heb jij je hartsvriend(in) ontmoet?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.