2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Happy Singles

liever alleen

Geregeld ontmoet ik singles die zeggen dat ze “Happy Single” zijn. Ze zeggen dat ze heel gelukkig zijn in hun eentje en niet op zoek naar iemand zijn. Als ze mij de gelegenheid geven om door te vragen, dan kom ik meestal snel achter de oorzaak. In een vorige relatie is dan iets gebeurd en dat is vaak iets naars. Ze zijn in vorige relaties gekwetst.

De mannen zijn zichzelf kwijtgeraakt. Ze hebben zich heel lang aangepast aan hun partner om de relatie zo lang mogelijk goed te houden. Hij cijfert zichzelf weg om de relatie te redden. Als ze tenslotte toch uit elkaar gaan, weet de man niet meer wat hij zelf leuk vindt. Hij moet zichzelf helemaal opnieuw gaan leren kennen. Bovendien weet hij niet meer welke vrouwen bij hem passen.

De vrouwen durven jarenlang niet meer een nieuwe relatie aan te gaan. Zij weten hoe het was om een relatie te hebben en blijven liever alleen om te voorkomen dat ze weer gekwetst worden. Hun zelfvertrouwen heeft een flinke deuk gekregen en ze vertrouwen mogelijke nieuwe partners niet. Sommige vrouwen gaan hierdoor een eisenlijst opstellen. Met deze lijst in het achterhoofd wordt het heel moeilijk om deze persoon te gaan ontmoeten. Dat is heel veilig, want je weet bijna zeker dat je “de Ware” dan niet ontmoet.

Wil je weer een nieuwe partner ontmoeten? Dan is het belangrijk dat je weer vertrouwen gaat krijgen. Eerst in jezelf, dan in de ander. Durf weer te gaan vertrouwen op je eigen intuïtie. Iedereen weet wat goed voor zichzelf is. Alleen kan je dat gevoel zijn kwijtgeraakt door beschadigingen uit een eerdere relatie.

Als je iemand ontmoet waar je geen goed gevoel bij hebt, durf dan op dit gevoel te vertrouwen. Het is niet nodig om iedereen om je heen te weren. Geef iemand het voordeel van de twijfel en sluit je niet eerst af.  Als iedereen eerst jouw vertrouwen moet zien te winnen, dan is de drempel hoog om met jou een relatie aan te gaan. Vertrouw je je eigen gevoelens, dan weet je snel genoeg of iemand onbetrouwbaar of betrouwbaar is.

Herken jij je in één van de bovenstaande omschrijvingen of heb je weleens iemand ontmoet die aan de omschrijvingen voldoet? En heb je een advies die je wilt delen met anderen? Of ben je het helemaal niet eens met mijn beweringen?

1 reactie op Happy Singles

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.