2012-03-26 header bekers.png

Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Haptonomie: uit je hoofd, in je lijf en leven!

Haptonomie betekent de wetenschap van het voelen, het gaat over voelend aanwezig zijn. Dat klinkt best wel zweverig maar is het juist helemaal niet. Iets voelt goed of niet goed. Juist wanneer we erover gaan nadenken, het willen duiden, raken we vaak verstrikt. Het is soms wèl heel lastig om woorden te geven aan gevoel; wat wil ik, wat drijft me, wat raakt me?

HaptonoomHaptotherapie is de toegepaste therapievorm van haptonomie. Kort gezegd maak je iemand weer of meer bewust van zijn gevoel. Dit gebeurt door directe aanraking, gesprekken en oefeningen.

Het vermogen om in het moment te leven en te voelen wordt aangesproken. Waardoor je gaat staan voor wie je bent en opener wordt in het contact met andere mensen. Om weer te vertrouwen op wat goed voelt is een bevrijding en geeft richting.

Iets voor jou? In vier sessies heb je kennis van de belangrijkste fenomenen uit de haptonomie die gaan over contact maken. Je krijgt inzicht in de manier waarop je de wereld tegemoet treedt…… meestal is dat anders dan je dénkt dat je de wereld tegemoet treedt. Bewustwording hiervan is de basis van persoonlijke ontwikkeling en zelfinzicht. Dat is haptonomie! Meer informatie hierover vind je op hapto-atelier.nl

In het Hapto-Atelier in Haren kunt je therapeutisch of ontwikkelgericht met je hulpvraag aan de slag. Een sessie kost € 75,00. Voor haptotherapie is geen verwijsbrief van de huisarts is nodig. Vergoeding is dan mogelijk vanuit de (meeste) aanvullende verzekeringen. Onder bepaalde voorwaarden is een ontwikkeltraject aftrekbaar van de belasting. Neem vooral contact op als je vragen hebt, dat kan geheel vrijblijvend.

Mathilde Marsman heeft voor IndiviDuo gastblogs geschreven: In verbindingValentijnsdag en Mei is van dansen in de bloemenwei. Bovendien heeft ze workshops gegeven voor IndiviDuo: Proeverij van drie en Contact Maken.

Wil je een afspraak maken of meer informatie? Kijk voor meer informatie op hapto-atelier.nl en/of neem dan contact op met Mathilde Marsman via contact@mathildemarsman.nl of bel 06-46076343.

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Single Activiteiten

2 dec Winterwandeling
9 dec Laat jezelf zien
24 dec Kerst Midweek
27 jan Jezelf op de kaart
8 feb Winterweekend
19 feb Senegal reis
24 feb Lunch in the Dark
9 mrt Week Lapland
10 mrt Waar wil je heen?
24 mrt Workshop Aardig
31 mrt Masterclass Liefde
21 apr Marker Wadden
7 jun Sunset Cruise
20 jun Samen naar Oerol
24 jun Midzomer Midweek

Voor meer informatie