2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Harts-tocht

Volgens van Dale is de betekenis van hartstochtelijk:
onderhevig aan sterke gemoedsaandoeningen
vurig, hevig: hartstochtelijk verliefd

 

Als je hartstochtelijk bent dan staat je hart open naar iemand en kunnen alle emoties en gevoelens vrij stromen.

Harts-tocht

Het is alsof de deur van je hart speciaal voor die ene persoon wagenwijd is geopend. Je hart staat dan open, op de tocht als het ware. Die gevoelens kunnen fantastisch zijn als je in een geweldige relatie zit.

Ben je hartstochtelijk en loopt iets niet lekker, dan staat je hart nog steeds op de tocht. De negatieve gevoelens komen even hard binnen als dat het geval was met de positieve gevoelens. Doordat je zo kwetsbaar bent, voel je je sneller gekwetst.

Om die nare tocht wat te verminderen, kun je die deur proberen dicht te trekken. De één is daar beter in dan de ander. Zo werken hersenen bij vrouwen nu eenmaal anders dan bij mannen. Bekijk daarover dit geweldige filmpje!  

Dit verklaart ook waarom weduwnaars en gescheiden mannen eerder dan weduwes en gescheiden vrouwen op zoek gaan naar een nieuwe relatie. Dit is wel heel generaliserend en er zijn mannen die moeilijker hartsdeuren (tijdelijk) dichtdoen en natuurlijk bestaan er ook vrouwen die geweldig zijn in het sluiten van tochtende deuren.  

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.