2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Heb je hulp nodig?

Laat je helpen“Als je hulp nodig hebt, ben je zielig.” Ben je het eens met deze stelling? Vind je dat je alles zélf moet kunnen?

Je kunt het ook anders bekijken. Als je om hulp durft te vragen, ken je jezelf. Je weet wat je zelf prima kan, waar je kracht ligt en je weet ook dat je nu eenmaal niet alles zelf kan. Je bent inmiddels wijs genoeg om dit in te zien en je vindt het niet erg om toe te geven. Door het inschakelen van de kwaliteiten van anderen kan je meer van je eigen leven genieten. De één is nu beter in belastingen, de ander goed in huizen bouwen of bijvoorbeeld singles aan elkaar koppelen.

Ook als je jezelf wilt ontwikkelen, mag je hierbij hulp inschakelen. Dat kan je doen door boeken te lezen, een vorm van opleiding te volgen of voor coaching te kiezen. Jij weet wat het beste bij je past en waar jij het meeste aan hebt. Werkt het ene niet, dan kan je daar van leren en over gaan naar de andere methode.

Kies je voor een coach of psycholoog? Dan raad ik je aan om eerst met verschillende personen op dat gebied kennis te maken. Ik heb namelijk twee keer in mijn leven een paar sessies bij een psycholoog gehad waar ik achteraf weinig aan heb gehad. Met een coach heb ik wel een goede ervaring. Het is belangrijk dat jij je veilig, vertrouwd en begrepen voelt, maar ook dat je het idee hebt dat de ander je aanvoelt, weet wat je nodig hebt en “jouw taal” spreekt. De één wil uithuilen, de ander wil gehoord worden of adviezen krijgen en weer iemand anders wil graag een schop onder z’n kont.

Weet wat je nodig hebt in je leven en gun het jezelf!

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.