2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Heppie-de-peppie

kwetsbaarHet leven moet leuk zijn! Facebook staat vol met positieve verhalen waardoor we denken dat het  normaal is om het altijd leuk te hebben en blij te zijn. Teleurstellingen, verdriet en boosheid horen echter óók bij het leven. We kunnen ons niet altijd heppie-de-peppie voelen en dat hoeft ook niet.

Het aantal scheidingen is nog nooit zo hoog geweest en dat komt deels doordat we het continue leuk willen hebben. In het begin gaat de relatie super in de tijd van verliefdheid. Na een tijdje krijgt de roze wolk opeens andere tinten als de verwachtingen niet hetzelfde blijken te zijn of dat we uit elkaar groeien. Dan ontdek je vaak dat goede communicatie niet vanzelf gaat. Verschillen zijn er altijd en het is maar net hoe je ermee omgaat en of je ermee kunt leven.

Veel mensen sluiten zich af zodra zij het moeilijk hebben. Zij willen anderen niet lastig vallen met hun problemen en tonen alleen de leuke kanten van zichzelf. Zodra je je échte zelf aan een naaste durft te tonen als je verdriet hebt, kun je pas echt verbinding krijgen en voel je de liefde meer stromen.

Juist als je het wat moeilijker hebt, is het fijn als er mensen voor je zijn die je aandacht geven in de vorm van een schouder om op uit te huilen, een arm om je heen of een luisterend oor – al dan niet digitaal. Er zijn voor elkaar in goede én in slechte tijden maakt de band zoveel sterker. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Je mag hulp vragen. Onthoud dat veel mensen het fijn vinden als ze iemand kunnen helpen. Jij vind het immers toch ook fijn als je iemand kunt helpen?

Bij wie durf je je kwetsbaar op te stellen? Kan je hiervoor terecht bij een vriend of familie?

1 reactie op Heppie-de-peppie

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.