2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Het geheim van aantrekkingskracht

aantrekkingskracht vergrotenBij aantrekkingskracht denk je vast meteen aan een geweldig uiterlijk, beroemde of steenrijke mensen. Ben je niet gezegend met dit alles? Ook dan kan je een grote aantrekkingskracht hebben. Kijk maar naar mensen die enorm aantrekkelijk zijn en iets onweerstaanbaars hebben waarvoor iedereen lijkt te smelten.

Dit zijn de 10 geheimen om je aantrekkingskracht te vergroten:

 1. (Glim)lachen: Automatisch spiegelen we elkaar. Als jij begint met een glimlach, krijg je er vast één terug! Met een lach op je gezicht voel jij je lekkerder in je vel en je gesprekspartner ook.
 2. Zelfwaardering: Besef dat je goed bent zoals je nu bent en je hebt daarvoor geen bevestiging van anderen nodig. Je gevoel van eigenwaarde kan je opkrikken door jezelf positief toe te spreken (in gedachte). Scheld jezelf nooit uit.
 3. Uiterlijk: Verzorgd eruit zien en ruiken blijft natuurlijk belangrijk. Vergeet je eigen huis niet op te ruimen en schoon te maken, ook dit is jouw visitekaartje. Je toont je gevoel van eigenwaarde door de aandacht die je geeft aan je voorkomen.
 4. Anderen waarderen: Iedereen mag een mening hebben en ziet dingen anders. Het is niet nodig om je gelijk te halen.
 5. Respecteren: Blijf vriendelijk, behandel iedereen met respect en voel je nooit beter dan een ander.
 6. Aanpassen: Iedereen is anders en wil daarom anders aangesproken en behandeld worden.
 7. Oprechte interesse tonen: Door open vragen te stellen, begrijp je beter hoe de ander denkt en wat de ander belangrijk vindt.
 8. Luisteren: Bedenk niet wat jij allemaal wilt vertellen, maar blijf gefocust op wat de ander te vertellen heeft en vertrouw erop dat je weet hoe je moet doorvragen als het gesprek stilvalt.
 9. Oprecht: Spelletjes spelen is niet nodig. Wees helderheid in al je bedoelingen geef geen ruimte voor misverstanden. Authentieke mensen zijn aantrekkelijk omdat ze betrouwbaar zijn.
 10. Passie: Zie het leven als een feest vol met geweldige positieve mogelijkheden en ga het avontuur aan.

Weet jij nog een tip waardoor je woest aantrekkelijk wordt?

8 reacties op Het geheim van aantrekkingskracht

 • Bert Stoop:

  Ziet er doenlijk uit, laten we het allemaal zo doen. Maar of je daarmee woest aantrekkelijk wordt?

 • Anoniem:

  Terechte twijfel, Bert. Op grond van jarenlange ervaring kan ik getuigen dat dit rijtje inderdaad niet garandeert dat je Woest (of zelfs maar een beetje) Aantrekkelijk bent. Een glimlach moet trouwens wel van binnenuit komen: als de ogen niet meedoen komt het onecht, creepy over en ben je eerder een griezel.
  En ik mis in dit rijtje ook nog wel een paar zaken. Waar is b.v. de humor?
  Maar ook met die er aan toegevoegd is er nog geen garantie op WA.

 • Man:

  Voor hetero mannen lijkt een waarschuwing me hier op zijn plaats. Over wat voor aantrekkelijkheid gaat het hier? Als je seks in gedachten had (en welke gezonde man heeft dat niet?) ga je met dit lijstje niet ver komen. Sommige punten zijn contraproductief en de belangrijkste zaken ontbreken. In de wereld van het “vrouwen-versieren” is er een gezegde, keer op keer door de praktijd gestaafd: Nice guys finish last. Als je oprechte belangstelling toont en met een glimlach erkent dat zij, de vrouw, wel eens gelijk kon hebben loop je een ernstig risico dat je van jezelf Mr Nice Guy maakt. Vrouwen zullen je “lieverd” noemen (lees: ongevaarlijke sukkel) en je gezelschap op prijs stellen. En de koffer induiken met een echte Alpha male (die dit soort lijstjes niet leest, en een bulderende lach zou laten horen als hij er een onder ogen kreeg). Niet met jou in ieder geval.
  Vrouwen vallen voor andere kwaliteiten. (Daar is op internet genoeg over te vinden.)
  Vrouwen vallen in de praktijk in ieder geval niet voor de kwaliteiten waarvoor ze zeggen te vallen.
  Ik vermoed dan ook dat dit lijstje door een vrouw opgesteld is.

 • eenvandetwee:

  En zo zie je dat de insteek vaak onschuldig is of lijkt en goed bedoeld, een boodschappenlijstje met schoonnmoeders positieve puntjes (het pp tegeltje in de keuken) die tot een ideale schoonzoon leiden zal, wat vaak vreemd genoeg niet werk.De dochter zelf is een lief ogende mooi opgemaakte dondersteen en wist al vroeg wat ze wel en niet kon zeggen. Sociaal gewenst gedrag is dat waar ze ver mee komt, de scoorformule.
  Ze houdt er verschillende lijsten op na die niet allen het daglicht kunnen verdragen, je goede naam ben je zo kwijt, vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Feit is dat de ideale man verschillende gezichten moet hebben die niet allemaal bespreekbaar zijn in een hypocriete beschaving.
  Vrouwen houden er meerdere kontakten op na, niets mis mee zolang het geen problemen geeft, zijn meester in het voorhouden van een worst en voelen feilloos aan wat voor een ieder die worst inhoudt. Soms is het voorhouden van een worst niet zonder risico omdat niet iedereen de worstregels snapt, het is niet altijd een garantie tot datgeen wat niet gezegd maar wel gesuggereerd wordt.
  Prachtig dit spel als je het doorhebt en helemaal mooi als je er mee kan leven, of het meespeelt. Voor degene die het niet doorheeft en zijn of haar leven lang zonder te scoren achter de worst aanrent is het wel eens zuchten, maar er is altijd hulp en die is zo opgezet dat het spel mooi blijft. En die hulp is vaak gericht op kennis en inzicht van/in het eigen gedrag zodat het spel gespeeld kan worden, niets mooier dan leuke spelletjes die vol te houden zijn en het leven een doel geven.
  Feit is dat onbespreekbare gezichten erg op op prijs worden gesteld en dat onbespreekbaarheid het gros van het duistere deel van relatieland vormt , soms met een emmer alkohol deels open te breken.
  Kom op mensen , overboord met die hypocriete relatievormen, het is achterhaald, meer humor in het spel en openheid. Kinderen zijn de deur uit dus gaan , experimenteren maar, maak er wat van. Start een groep die hier anders mee omgaat, er anders in staat en andere relatievormen wil aangaan, dan scoor je pas echt, avontuur, woeste momenten en geluk.

 • Bert Stoop:

  Tja Joyce,
  Wanneer ik je hier het geheim hoe je woest aantrekkelijk wordt vertel, dan is straks iedereen woest aantrekkelijk en dan kunnen bovengenoemde punten gelukkig weer het verschil uitmaken, mits je ze allemaal tegelijk beheerst ………

 • Bert Stoop:

  Het lijkt me bij nader inzien goed dat je het geheim met iedereen hebt gedeeld, Joyce.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.