2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Het haakje

kapstokjeSoms vind ik het best lastig om ergens over te beginnen. Waarom? Het is geen leuk onderwerp, iets zit me dwars, ik weet niet hoe de ander erop reageert. Hoe langer ik het uitstel om toch erover te beginnen, hoe zwaarder het wordt.

Ik heb al geleerd dat ik niet te lang moet blijven doorlopen als iets me dwars zit, want dan hoeft er maar íets te gebeuren en de bom lijkt te ontploffen als ik alles maar blijf opsparen en het voor me blijf houden. Als ik iets moet vertellen dat ik lastig vind om erover te beginnen, dan lijkt het alleen maar nog groter en zwaarder te worden om het onderwerp aan te snijden.

Daar heb ik voor mezelf een hulpmiddel voor gevonden, ik noem dat een haakje. Het is een kapstok om mijn verhaal aan op te hangen. Als iemand het ergens over heeft en mijn issue heeft er zijdelings ook maar iets mee te maken, dan zie ik dat als een goed moment om er over te beginnen. Het grappige is dat sinds ik bewust naar haakjes zoek, ik sneller iets als een haakje herken. Dat maakt dat ik telkens minder ballast bij me draag. Ik ben mijn verhaal eerder kwijt en dat voelt fijn.

Vooral met nieuwe personen weet je nog niet hoe ze op alles zullen reageren. Zeker als je iemand leuk vindt, dan wil je die niet kwetsen, niet afschrikken. Je wilt immers dat de ander jou leuk vindt! Toch is het belangrijk om jezelf te blijven en alles wat je dwars zit niet te lang voor je uit te schuiven. In plaats van het zwaarder te maken, kan je beter ook op zoek gaan naar een haakje. Uiteindelijk is iedereen er het meeste mee gebaat als we met zo min mogelijk ballast hoeven te leven. Gooi je rugzak dus lekker af zodra je een leuk haakje ziet om hem aan op te hangen.

Maak jij ook gebruik van haakjes?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.