2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Het hele pakket, of toch niet?

gelijkwaardige relatieGastblog ingezonden door Mona
Het verlangen naar een leuke, gelijkwaardige relatie, kan soms een reden zijn om de ‘lat’ wat lager te leggen. Maar in hoeverre ga jij voor het hele pakket? Zitten er wat jou betreft ook grenzen aan, of ben je bereid soms wat offers te brengen?

We worden ouder en daarmee neemt ook de kans toe dat onze toekomstige partner, al kinderen heeft, misschien een vervelende (v)echtscheiding achter de rug, of heeft minder inkomen dan jij. Toch, hoe mooi iemand ook bij je relatie aansluit, is het wel belangrijk om goed te overwegen of dit wel is waar je voor kiest. Kinderen bijvoorbeeld, nemen altijd een hele belangrijke plaats in, waarbij ook vaak de ex nog in beeld is. Althans, laten we het hopen voor de kinderen. Maar hoe is dat voor jou? Helemaal als je zelf geen kinderen hebt, of dat jouw manier van opvoeden totaal anders is, kan dit soms frictie veroorzaken. Ook wanneer je iemand hebt getroffen die een nare relatie achter de rug heeft, is het niet uitgesloten dat je kersverse partner hier de onzichtbare littekens van meedraagt. Waardoor onzekerheid op de loer ligt, wat een trigger kan zijn voor jaloezie, (verlatings-)angst en/of sombere episodes.

Wanneer iemand een lager inkomen heeft, krijg je al snel te maken met een disbalans. Want het uitgavenpatroon van je partner ligt lager, zeker als er sprake is van werkeloosheid, waardoor de kans aanwezig is, dat jij meestal bij uitstapjes degene bent die voor de rekening opdraait. Is het redelijk iemand hierop af te wijzen? Dat is voor iedereen verschillend. Vooral is belangrijk dat je niet kiest voor iemand puur om maar niet alleen te zijn. Probeer ook niet in de rol van de grote redder te stappen. En vooral, zorg ervoor dat je waakzaam bent en blijft. Maak hierover duidelijke afspraken, zodat jij niet met een kater blijft zitten. Communiceren is en blijft hierin het toverwoord. En voor de rest? Vergeet vooral niet te genieten!

Hoe sta jij hierin? Wat is jouw persoonlijke grens? En lukt het om deze grens daadwerkelijk te bewaken?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.