2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Het nieuwe daten: 12 tips

Beeldbellen het nieuwe datenNormaal gesproken adviseer ik om elkaar zo snel mogelijk te ontmoeten als je een match hebt. Maar in deze bijzondere tijd wordt dit van alle kanten afgeraden.

Je kunt bellen, appen en mailen, echter krijg je zo niet een compleet beeld van elkaar. Het is moeilijk in te schatten of de ander je goed begrijpt. Zie je de ogen van je gesprekspartner iets groter worden, de wenkbrauwen omhoog gaan of kijkt de ander wat moeilijk of vragend? Dan weet je dat je toelichting moet geven of je kunt zelf vragen hoe de ander er over denkt.

Bijna iedereen vindt humor heel belangrijk in relaties. In een nieuwe relatie weet je echter niet altijd of iemand een grapje maakt of bloedserieus is. Ook dan is het zoveel handiger om te zien HOE de ander het bedoelt. Elkaar aanvoelen en gedachten lezen is een zeldzaamheid in een pril contact.  

Mijn advies blijft om zo snel mogelijk een afspraak in te plannen om elkaar te gaan zien; een date via beeldbellen! Dit zijn mijn tips voor deze bijzondere manier van daten:

1. Via Whatsapp kan je heel makkelijk ook met beeld bellen. Dat kan ook via Skype en FaceTime.

2. Bedenk wel dat dit de eerste keer is dat jullie elkaar “live” zien. Wees je daar nu goed bewust van. De eerste indruk maak je maar één keer! Zorg dat je er goed uitziet en dus niet in joggingpak of pyjama op de bank hangt.

3. Let op de achtergrond van het beeld dat je laat zien. Ik kan me niet voorstellen dat je een berg wasgoed of een vol aanrecht wil tonen. Een kale muur is helemaal niet zo raar en beter dan een indrukwekkend schilderij. Het gaat tenslotte om jou!

4. Zorg voor een rustige omgeving. Heb je jonge kinderen die normaal veel leven in de brouwerij brengen, dan kun je beter de date inplannen als je kids lekker liggen te slapen.

5. Veel alleenstaanden houden niet van stilte in huis en hebben vaak de radio of tv aan. Pratende stemmen of luide muziek leiden de aandacht van de ander af. Jij mag centraal staan bij het beeldbellen.

6. Kijk of er voldoende licht is waar je zit. Een bouwlamp op je richten zou ik niet doen, dat maakt je vast niet mooier, maar de ander wil je wel goed kunnen zien.

7. Als ik zelf aan het beeldbellen ben, zet ik mijn mobiel neer op iets meer dan een arm afstand. Dat voelt wat natuurlijker. Bij een kennismaking zit je liever in de persoonlijke zone dan in de intieme zone.

8. Door je telefoon niet vast te houden en daadwerkelijk neer te zetten (of via je laptop ofzo) te videobellen, heb je bovendien je handen vrij waardoor je relaxter beweegt. De ander geef je daarmee bovendien een stabiel beeld.

9. Vind je het lastig dat je jezelf telkens in beeld ziet? Geloof me, dat went na verloop van tijd. Het is alleen maar handig dat je zeker weet dat jouw date je goed kan zien. Na een paar keer heb je daar geen last meer van. Focus je op jouw gesprekspartner, dan verleg je je aandacht.

10. Hoe goed je ook je best doet om een leuk beeld neer te zetten van jezelf, je zit nu eenmaal niet in een fotostudio. Als je van jezelf denkt dat je er niet goed uitziet, bedenk dat de ander in het echt ook veel leuker is. Wees dus wat mild over wat je ziet van jezelf en van de ander.

11. Weet je even geen gespreksonderwerp en valt er een stilte? Het Corona virus heeft grote impact op iedereen. Vraag naar wat het met de ander en zijn/haar omgeving doet. Misschien maakt de ander zich zorgen, mist hij/zij nu vrienden of familie, etc..

12. Normaal gesproken duurt een eerste ontmoeting al snel anderhalf uur. Ook al is het beeldbellen gezellig, rond het af na een half uur en maak een vervolg afspraak om over een paar dagen weer samen te beeldbellen. Dan kun je weer vragen hoe het gaat met dingen die jullie eerder hebben besproken en creëer je een gevoel van verbondenheid.

2 reacties op Het nieuwe daten: 12 tips

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.