2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Het recept om verliefd te worden

Recept voor liefde

Klik op het recept om het plaatje te vergroten

Vraag je je weleens af of jij ooit (weer eens) verliefd kan worden? De vlinders of kriebels in je buik voelen, dat je hart een sprongetje maakt als je aan de ander denkt? Denk je dat je te oud bent en dat verliefd worden alleen iets is voor jonge mensen?

Welnee, verliefd worden is niet aan leeftijd gebonden! Door mijn werk maak ik van dichtbij mee dat diverse relaties ontstaan tussen zowel jongere mensen onderling als oudere mensen onderling. En de verliefdheid kan juist heel onverwachts “toeslaan” als je wat ouder bent en niet meer verwacht dat je zo hoteldebotel kunt raken door iemand.

Niet iedereen staat ervoor open om verliefd te worden. Je kunt pas verliefd worden als je je openstelt ervoor. Je laat dan je gevoelens toe en je stelt je kwetsbaar op. Dat laatste schrikt wat mensen af, want als je je kwetsbaar opstelt, kan je ook negatief geraakt worden. Zeker als je al heel wat hebt meegemaakt, wil je jezelf beschermen. Je bent misschien ooit gekwetst of je had een relatie waarin je geclaimd werd of je kinderen accepteerden jouw nieuwe partner niet of je had een andere nare ervaring op het gebied van relaties.

Herken je dat? Je wilt je niet meer zo rot voelen. Nu heb je immers de boel (redelijk) op orde en het leven is goed. Je weet wat je op dit moment hebt en het leven is oké, je bent over het algemeen best wel gelukkig, je hebt weinig grote pieken in je leven, maar ook weinig dalen. Om dit te realiseren, heb je een muurtje opgebouwd om je heen, je stelt je op als een sterk persoon die niet snel van slag is en zeker niet snel verliefd wordt.

Op zoek naar de perfecte partner. Het gevolg kan dan zijn dat je nog wel een relatie wilt, maar dan wel met iemand die helemaal voldoet aan het perfecte plaatje. Als je alleen Mr. of Ms. Perfect een kans geeft, komt het allemaal wel goed. De ideale partner bestaat natuurlijk niet, want aan iedereen zit wel een vlekje.

Je hebt je portie al gehad en niemand kan je meer echt raken. Maar is dat wat je diep in je hart wilt? Iedereen kan (weer) verliefd worden! Jij ook.

Voordat je aan de slag gaat met het Recept om Verliefd te worden is het goed om eerst stil te staan bij wat er eigenlijk aan de hand is.

 • Eerlijkheid. Wees eerlijk tegen jezelf. Als voorgaande relaties zijn stukgelopen, ligt dat aan nooit alleen aan jou of aan de ander. Heb je Belemmerende Overtuigingen?
 • Pijn. Wat houd je precies tegen? Ben je ergens bang voor? Zoek de pijn op. Meestal lijkt het erger dan dat het is als je beseft wat er aan de hand is.
 • Verwerken. Praat of schrijf over je ervaringen om het een plekje te geven. Bekijk de 7 tips om oud zeer te verwerken. Zoek hulp als je er niet uit komt.

Recept om Verliefd te worden

Laat je met dit recept verleiden om weer verliefd te worden. Het recept is met liefde geschreven en je hoeft niet eerst een koksopleiding te volgen om voortreffelijke resultaten te behalen. Verliefd worden gaat je lukken mits je alle ingrediënten aandachtig toevoegt

 1. Wijs door ervaring. BRomantiek en Liefdeesef dat je hebt geleerd van het verleden en dat je bepaalde fouten niet meer maakt in een nieuwe relatie. Je bent nu ouder en wijzer en je mag erop vertrouwen dat je nu beter weet welke personen minder goed bij je passen.
 2. Openstellen. Kies er bewust voor om je open te stellen. Natuurlijk loop je het risico om weer gekwetst te worden, maar je staat ook open om verliefd te worden. Je gaat genieten van overweldigende gevoelens en natuurlijk horen daar ook de mindere momenten bij. Je voelt weer dat je ECHT leeft!
 3. (Glim)lach en zoek oogcontact. Dit kan je prima oefenen in de supermarkt. Als ik wildvreemde mensen die ik tegenkom even aankijk en een glimlach geef, krijg ik die glimlach meestal terug. Na zo’n bezoek aan de supermarkt voel ik me top! Als je lacht, kan je niet aan nare dingen denken. En als jij uitstraalt dat je je gelukkig voelt, dan is het leuk en aantrekkelijk om bij jou in de buurt te zijn. Bij chagrijnige mensen ben jij toch ook liever niet te lang in de buurt?
 4. Interesse tonen. Wees geïnteresseerd in de nieuwe mensen die je ontmoet. Wees nieuwsgierig, stel vragen. Weet je niet wat je zou kunnen vragen? Stel dan de vragen terug die iemand aan jou stelt en ga dieper in op het onderwerp.
 5. Positieve insteek. Bekijk alles zoveel mogelijk van de positieve kant. Over het algemeen bedoelt iedereen alles goed. We begrijpen elkaar helaas niet altijd even goed. Ga uit van het goede van de mens tot het tegendeel is bewezen. Blijf erin vertrouwen dat jouw partner echt bestaat. Op ieder potje past een dekseltje en soms moet je gewoon wat langer zoeken.
 6. Zoek overeenkomsten. De sfeer verbetert meteen als je merkt dat je hetzelfde over iets denkt. Je herkent je in de ander en dat geeft binding. Het maakt niet uit waarover het gaat! Je kunt van dezelfde sport houden of hetzelfde over de politiek denken. Je hoeft ook niet als een gek op zoek te gaan naar onderwerpen. Als je over een paar dingen het eens bent met elkaar, dan worden jullie beiden enthousiast en hebben jullie het beiden vast heel leuk samen.
 7. Wees geduldig, want liefde laat zich niet dwingen. Verliefd zijn op het verliefd zijn, schiet uiteindelijk ook niet op.
 8. Vergroot je kansen. Zorg dat je voldoende nieuwe mensen ontmoet. Vind je dat je nu te weinig nieuwe, voor jou interessante mensen ontmoet, doe er dan wat aan en creëer kansen! Ga iets nieuws ondernemen, ga erop uit, schrijf je in voor relatiebemiddeling, ga naar single activiteiten, etc..
 9. De prins(es) op het witte paard. Kijk uit dat je niet op zoek gaat naar de speld in de hooiberg. Heb je helemaal voor ogen wie je zoekt? Dan wordt het moeilijk om deze persoon te vinden. Durf op je gevoel af te gaan. De uitstraling is zoveel belangrijker dan hoe iemand er precies uitziet.
 10. Ga ervoor! Steek tijd en energie in de ander. Je moet elkaar regelmatig ontmoeten om echt iets op te kunnen bouwen. Neem voldoende tijd om elkaar echt te leren kennen. Alles wat je aandacht geeft groeit.

Wat houdt jou nu nog tegen om verliefd te worden? Misschien heb je nog meer tips nodig! Wat werkt het beste volgens jou?

4 reacties op Het recept om verliefd te worden

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.