2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Het verhaal van de echo

Een man en zijn zoon lopen in het bos, plotseling struikelt de jongen en omdat hij een scherpe pijn voelt, roept hij: “Ahhhh”. Met grote verbazing hoort hij daarna een stem vanuit de bergen, die ook “Ahhhh” roept. De jongen is nieuwsgierig geworden, dus roept hij: “Wie ben jij?”, maar het enige antwoord dat hij terugkrijgt is: “Wie ben jij?” Hij wordt kwaad en roept daarom: “Je bent een lafaard!”, waarop de stem antwoordt: “Je bent een lafaard!” Daarop kijkt de jongen naar zijn vader, en vraagt: “Papa, wat gebeurt hier?”

wandelen met singles

De man antwoordt: “Zoon, let op!” en hij roept vervolgens: “Ik bewonder jou!” De stem antwoordt: “Ik bewonder jou!” De vader roept: “Jij bent prachtig!” en de stem antwoordt: “Jij bent prachtig!” De jongen is verbaasd, maar begrijpt nog steeds niet wat er aan de hand is.

Daarop legt de vader uit: “De mensen noemen dit ECHO, maar in feite is dit het LEVEN! Het leven geeft je altijd terug wat jij er in investeert. Het leven is een spiegel van jouw handelingen. Als je meer liefde wilt, geef dan zelf meer liefde! Wil je meer vriendelijkheid, wees dan zelf vriendelijker! Als je begrip en respect wenst, geef dan zelf begrip en respect. Wil je dat mensen geduldig en respectvol met je omgaan, geef hen dan geduld en respect! Deze natuurwet geldt voor elk aspect van ons leven.”

Het leven geeft je altijd terug wat jij erin brengt, het is geen toeval, maar een spiegel van jouw eigen handelingen.

Onlangs maakte ik zelf zoiets mee. In de karren van de supermarkt moet meestal een muntje. Als ik zie dat iemand zoekt naar een muntje, dan bied ik mijn kar aan als ik klaar ben met boodschappen doen. Of ik geef ze een muntje. Het is een klein gebaar waar mensen altijd blij verrast van zijn. Van de week kreeg ik zelf een muntje aangeboden van een man die zag dat ik niet zo snel een muntje kon vinden! Ik was niet alleen blij verrast, maar dacht ook “Het werkt! Ik krijg terug wat ik geef”.

Herken je het verhaal van de echo?

 

6 reacties op Het verhaal van de echo

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.