2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Hij zoekt een “vrouwtje”

benaming partnerVan sommige woorden krijg ik negatieve kriebels. Vrouwtje vind ik niet bepaald een koosnaam. Maar dat is heel persoonlijk, want anderen hebben daar juist een warm gevoel bij.

Sowieso zijn verkleinwoorden van je (toekomstige) partner wel goed om bij stil te staan. We bedoelen het liefdevol, maar toch wel raar dat we zo iets moois kleiner maken. Ook ik heb het weleens over mijn mannetje. Zolang het lief bedoeld is, is het misschien ook wel prima om verkleinwoorden te gebruiken als je het óver iemand hebt.

Ik hoorde laatst een paar single vrouwen met elkaar praten over relaties. Eentje vertelde dat ze geen partner of vriend zocht, maar liever een maatje. Iemand om gezellig erop uit mee te gaan en niet meteen een relatie mee aan te gaan met alles erop en eraan zoals intimiteit. Tegenwoordig lijkt rustig aandoen en elkaar eerst te leren kennen niet meer de norm. Het gevolg hiervan zijn snelle relaties.

Het is goed om te weten waar je naar op zoek bent en iedereen omschrijft het anders, heeft er een andere benaming voor en heeft bij elke benaming een ander gevoel. Door ander taalgebruik kan je de ander afschrikken. Het kan zijn dat iemand afhaakt als je vertelt dat je graag een maatje hebt in je leven. De ander zoekt een man, vrouw of partner en denkt dat een maatje hem/haar te weinig brengt. Terwijl jullie misschien beiden hetzelfde zoeken! Communicatie blijft lastig.

Nu ben ik wel nieuwsgierig hoe jij je (toekomstige) partner omschrijft. Is dat een maatje, vriend, vriendin, mannetje, vrouwtje, man, vrouw, lover, lief, liefje, partner of iets heel anders? Deel het hieronder!   

2 reacties op Hij zoekt een “vrouwtje”

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.