2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Hoe Corona positief kan zijn

Consent ervarenKippenvel kreeg ik ervan. Kennelijk raakte het me. Tegen het einde van het kennismakingsgesprek vroeg ik of ik het mocht delen in een blog. Ze ging ze ermee akkoord en vanzelfsprekend noem ik haar echte naam niet, maar noem ik haar Eva.

Inmiddels is iedereen wel helemaal klaar met de gevolgen van het Coronavirus. We willen ons oude leventje graag weer terug. Ook Eva wil dat en als het kan mét een leuke partner. Juist deze tijd maakt dat we beseffen wat het belangrijkste is in ons leven.

Eva kwam naar mijn kantoor in Gieterveen en we houden keurig afstand van elkaar. Ze vertelde me dat ze afstand houden helemaal niet als een bezwaar ziet in het ontmoeten van een mogelijke nieuwe partner. Het is fijn om eerst elkaar beter te leren kennen. Eerst uitgebreid kennis te maken met die anderhalve meter er tussen. Is dat leuk, dan beslis je samen of je die afstand wilt overbruggen. Eerst consent vragen, afstemmen of het oké is voordat je elkaar aanraakt, dat laat zien dat je respect toont voor de ander. Je wilt toch niet ongevraagd grenzen overschrijden?  

Ook ik denk dat het goed is dat je bewust wél of géén afstand houdt tot elkaar. Dat je beiden ermee akkoord gaat dat je die anderhalve meter niet meer wilt aanhouden. De laatste jaren wordt het als heel normaal gezien dat men snel intiem wordt met elkaar. En dat terwijl je niet eens weet of je voor de rest goed bij elkaar past, of je dezelfde normen en waarden hebt, of je in dezelfde levensfase zit en of er voldoende overeenkomsten zijn. Die basis is zo belangrijk in een relatie. Voordat je erachter komt of die basis er is, zul je hierover met elkaar in gesprek moeten gaan. Een goede communicatie is hierbij onontbeerlijk, want een misverstand ontstaat vrij snel in een prille relatie. Sla je wat stappen over door aannames te doen dat het wel goed zit en worden jullie snel intiem, dan heb je grote kans dat je op een roze wolk belandt. Dankzij de heerlijke knuffelhormonen en door die roze bril zie je het leven tijdelijk niet meer zo duidelijk. Het is jammer als je plotseling van die zalige roze wolk afvalt als je elkaar wat beter leert kennen.

Misschien vraag je je af waarom ik dat kippenvelmoment kreeg? Ik vond het fijn dat Eva zelf begon over het feit dat het beter is elkaar eerst te leren kennen en het rustig aan te doen qua intiem worden. Dit is een uitgelezen tijd dat anderen, net als Eva, op een andere manier gaan daten en daardoor van minder roze wolken hoeven af te vallen. Corona als middel tegen liefdesverdriet, gekker moet het niet worden!    

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.