2012-03-26 header bekers.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Hoe word je positiever?

Wij letten vaak op wat er allemaal fout is gegaan en vergeten te bedenken wat er wel goed gaat. Je wilt dan analyseren waarom de nare gebeurtenissen hebben kunnen gebeuren. Want je wilt er wat van leren zodat het je niet weer overkomt. Velen focussen op deze nare ervaringen.

Nadenken over de positieve gebeurtenissen doen weinigen. Iedereen kan het leren om vaak aan positieve dingen te denken. Dan krijgt iedereen vast meer vertrouwen in de toekomst. En dat is vast ook goed tegen de crisis en goed voor de economie!

Een andere reden om positiever te willen worden, is dat je dan een aantrekkelijk persoon bent om mee om te gaan. Hierdoor vind je sneller een passende partner.

positiviteit brengt gelukDoor deze oefening te doen kan je jouw hersenen trainen. Bedenk op een vast tijdstip van de dag  welke 3 goede dingen je hebt meegemaakt. Dit schrijf je op en ook waarom het je is overkomen.  Hoe vaker je iets oefent, hoe normaler het wordt. Na een tijdje is het een gewoonte en ga je vanzelf positieve zaken herkennen en daarna ook positiever denken. Je wordt niet alleen positiever, maar ook gelukkiger. Stop je met de oefening, dan zal het automatische positieve denken ook langzaam weer verdwijnen.

Alleen nadenken over positieve dingen is niet voldoende. Het is belangrijk ze op te schrijven op papier of in de computer en om de oefening elke avond te doen de komende week en daar 10 minuten voor te nemen.  Na een week merk je al verschil en wil je blijven oefenen.

Het maakt niet uit of de 3 plezierige dingen groot of klein zijn van betekenis. Het kan ook zijn dat iemand in jouw naaste omgeving iets meemaakt wat jou positief raakt. Bedenken waarom iets gebeurd is, is alleen in het begin vaak lastig. Voorbeelden van waarom dingen goed gingen:  “iemand was attent” en “ik heb zelf erom gevraagd”.

Samenvatting van de oefening:
1.       Denk zeven dagen elke avond voordat je naar bed gaat aan 3 dingen die goed gingen die dag.
2.       Schrijf 3 dingen op die goed gingen die dag.
3.       Schrijf ook op waarom deze dingen goed gingen.

Weet jij nog een manier om positiever te worden? Deel het hieronder met anderen.

2 reacties op Hoe word je positiever?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.