2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Hoera weer de verkeerde!

Verkeerde relatieSommigen lijken altijd pech te hebben. Telkens loopt hun relatie op de klippen. Ze vallen voor degenen die al een relatie hebben, laten zich geestelijk of lichamelijk mishandelen of hebben relaties met personen die teveel verschillen met hoe zij zelf in het leven staan. Als je de verhalen van anderen hoort, weet je wel dat die mensen echt niet bij elkaar passen. Ja, voor een buitenstaander is het allemaal wel duidelijk. Waarom zijn ze dan toch een relatie met elkaar aangegaan?

Kennelijk vallen ze op een bepaald soort type. Het voelt vertrouwd of het is juist spannend om met zo’n persoon een relatie aan te gaan. Iedereen om je heen zegt dat deze persoon niet bij je past, maar zelf zie je dat anders. Tot het moment dat jij inziet dat je op de verkeerde valt en misschien wel blijft vallen, dan pas kan je het patroon doorbreken en op zoek gaan naar een partner die beter bij je past.

Van een relatieverleden kan je vaak veel van leren. Kijk wat je anders wilt in een nieuwe relatie. Begin eerst bij jezelf. Wie ben jij? Weet je wie jij bent en wat belangrijk is voor jou? Zelfkennis is erg prettig, want dan weet je ook beter welke partner bij jou past. Maar hoe leer je jezelf kennen?  Je kan vrienden of naaste familieleden vragen om je daarbij te helpen. Wat ook al kan helpen is je te verplaatsen in hen. Dus vraag jezelf af “Hoe zou mijn beste vriend mij omschrijven?”

Maak een lijstje met daarop welke eigenschappen jouw partner absoluut wel of niet moet hebben. Maar let op; wordt jouw lijst te lang, dan ga je deze persoon nooit vinden! Ik vind het belangrijker dat beiden ongeveer even energiek zijn, dan is het leeftijdsverschil wat minder relevant.

Wat staat op jouw lijst? Welke eigenschappen zijn voor jou essentieel? Zet het in de reactie hieronder, met je ervaringen help je andere lezers!

12 reacties op Hoera weer de verkeerde!

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.