2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Houden van (Blog voor vrouwen)

Hoe kan je van iemand houden als je niet van jezelf houdt?

Regelmatig kom ik dames tegen die er prima uitzien en die een relatie hebben met een getrouwde man. Ze vinden dat wel prima zo aan de ene kant, want ze krijgen regelmatig geestelijk en lichamelijk aandacht. Aan de andere kant zitten ze wel altijd alleen tijdens de feestdagen en vakanties.

Niet al deze dames vinden dat ze iets verkeerds doen. Ze vertellen me “Het huwelijk van hem liep toch al niet goed”, “Hij heeft geen seks met zijn vrouw”, “Hij kan niet met zijn vrouw praten”, etc. Met deze reacties lijken ze het goed te willen praten voor henzelf. Ze weten ook wel dat het geen ideale relaties zijn.

Het lijkt wel of ze zich geen echte, complete relatie gunnen. Sommigen hebben zelfs meerdere relaties gehad met getrouwde mannen. Het wordt dan een echt patroon. Doorvragen leert mij dan meestal dat ze geen goed gevoel van eigenwaarde hebben. Ze lijken zichzelf geen volwaardige relatie te gunnen.

Ik ben van mening dat iedereen recht heeft op een gezonde relatie met een passende partner. Als je echter jezelf geen complete relatie gunt, hou je ook niet van jezelf. In de bijbel staat “Heb je naaste lief als jezelf”. Hou je echter niet van jezelf, dan wordt het erg lastig om van een ander te houden.

Kijk op de blog “Houden van jezelf” voor het 10 stappenplan naar een goede relatie met jezelf.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.