2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Ideeën voor een eerste ontmoeting

bijzondere 1e dateIn het vorige blog ging het over de locatie waar je het beste af kunt spreken. Het is ook leuk om iets te ondernemen tijdens de ontmoeting. Jullie willen elkaar leren kennen, maar elkaar helemaal leren kennen lukt toch niet op een eerste ontmoeting. Het gaat er vooral om dat jullie gaan ervaren hoe het is om tijd met elkaar door te brengen. Je kan jouw date positief verrassen met iets bijzonders waarvan je denkt dat je de ander dat leuk gaat vinden.

Wandelen
Lopen tijdens een date is perfect en dit adviseer ik dan ook om te doen tijdens een eerste ontmoeting. Als je loopt, hoef je elkaar niet de hele tijd aan te kijken. Doordat je beweegt, ontspan je beter en kom je vaak beter uit je woorden. Onderweg kom je vast van alles en nog wat tegen waar je elkaar op kunt wijzen.
Ga eerst even wat drinken op een fijne en misschien wel bijzondere locatie en na een half uur of uurtje stel je voor om even een wandeling te gaan maken. Het handigste is om af te spreken in de buurt van de plek waar je wilt gaan wandelen. Of je neemt zelf wat te eten en drinken mee om te gaan picknicken op een bankje of op een kleedje in het gras.
Tijdens het maken van de afspraak kan je al aangeven dat je graag een stukje wilt lopen en is het slim om voor te stellen dat jullie wandelschoenen meenemen als jullie een langere wandeling willen maken.

15 andere ideeën voor een bijzondere eerste ontmoeting

 1. Fietsen. Niet iedereen houdt immers van wandelen. Onderweg kan je gaan picknicken op een bijzondere locatie .
 2. Vliegeren. Het is wel handig als jij zelf wel weet hoe je moet vliegeren als je iemand anders mee uit vliegeren neemt! Op een open ruimte, de heide, een veld of op het strand kan je prima vliegeren.
 3. Kanoën. Je neemt allebei een eigen kano of stapt samen in het bootje :-).
 4. Schaatsen. Het is niet nodig om geweldig te kunnen schaatsen. Sterker nog, help elkaar weer op de been of geef elkaar een hand om overeind te blijven. Lekker samen (klunzig) bezig zijn en je maakt meteen écht contact.
 5. Stadswandeling. Kies dit alleen uit als je zeker weet dat de ander ook van steden houdt. Kies eventueel een stad uit die jullie beiden niet kennen. Samen iets nieuw ontdekken geeft binding.
 6. Rondvaart door een stad, haven of een natuurgebied. Ondertussen kan je samen wat drinken en heb je voldoende te bespreken over wat je ziet.
 7. Bijzondere plekken. Laat jouw date alle voor jou bijzondere plekjes zien: jouw favoriete koffietent, de beste plek om een taartje te eten, de leukste kroeg die je kent, etc.. Je wisselt elk half uur van plek en je loopt telkens naar een ander gelegenheid. De tijd vliegt voorbij door de afwisseling.
 8. Poolen. Samen spelen is gezellig en lekker ongedwongen. Je hebt minder tijd om zenuwachtig te zijn omdat je lekker bezig bent. Het is niet nodig dat jullie beiden weten hoe het spel gaat. Juist het aan de ander leren is leuk!
 9. Bowlen. Ook hier ben je actief bezig en heb je vast veel lol samen. Met z’n tweetjes kan je lekker vaak gooien én ook hier kan je de andere beter leren werpen. Zo maak je echt contact…
 10. Kinderboerderij. Het is een grappige plek om daar te zijn als twee volwassenen naast alle vele ouders die daar met hun kleine kinderen komen. Het voelt lekker gek omdat je daar geen date hoort te hebben.
 11. Dierentuin. Durf je de kinderboerderij niet aan, maar vind je het wel een leuk idee om samen naar dieren te kijken? Dan kies je hiervoor.
 12. Topprestatie. Ben je een hardloper, wielrenner, coureur, of iets anders en ben je trots op wat je doet? En schaam je je niet voor een beetje zweet? Vraag je date dan om je bij de finish op te wachten. De ontmoeting begint vol met energie. Bedenk wel wat je hierna kunt gaan doen samen. Misschien wil je toch eerst snel opfrissen en daarna samen wat drinken?
 13. Stand-up comedy show. Samen lachen geeft een binding. Maak je niet druk of de show wel of niet goed is, dat weet je nooit van te voren.
 14. Shoppen voor hem. Laat hem bijzondere kledingstukken aantrekken zoals een zwembroek met hartjes erop terwijl jullie aan het shoppen waren voor een pantalon of een spijkerbroek. Hou het luchtig!
 15. Grote hoogte. Beklim een kerktoren of spreek af op een dakterras met geweldig uitzicht.

Deze tips voor een leuke date zijn natuurlijk ook bij vervolg afspraakjes te gebruiken.

Hoe ziet jouw ideale eerste ontmoeting eruit?

1 reactie op Ideeën voor een eerste ontmoeting

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.