2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Inspirerende locaties

Bijzondere locaties datesWaar kan je elkaar het beste ontmoeten voor een eerste ontmoeting? Mijn standaard advies is dan om wat te gaan drinken in een openbare gelegenheid. Het beste tijdstip daarvoor is aan het eind van de middag zodat je dan na een tijdje kunt voorstellen om een hapje te gaan eten samen als jullie het leuk hebben. Of je kunt dan zeggen dat het tegen etenstijd loopt en naar huis gaat om te gaan eten als  de ontmoeting echt tegenvalt.

Je hoopt bij de eerste ontmoeting een geweldige man of vrouw te gaan ontmoeten die veel impact gaat hebben op de rest van je leven. Dan is het ook leuk als je een hele bijzondere locatie bedenkt voor deze speciale gelegenheid.

Als een vrouw een standaard locatie voorstelt; een café of restaurant voor een kop koffie/thee, dan vindt ze het vast leuk als haar date met een beter tegenvoorstel komt. Vrouwen houden van mannen die initiatief tonen én ze houden van leuke verrassingen. Een standaard locatie zien vrouwen als een saaie plek om af te spreken. Aangezien het vrouwenbrein onbewust allerlei zaken met elkaar verbindt, kan een saaie locatie geassocieerd worden met een saaie eerste ontmoeting, een saaie date en dus een saai persoon waarmee ze gaat afspreken. Bedenk een locatie die absoluut niet saai en doorsnee is.
Doe je veel moeite voor haar, dan voelt zij zich speciaal en gewaardeerd. Al haar voorgaande afspraakjes lijken dan saai ten opzichte van deze ontmoeting met jou.

Romantische locatie
De meeste vrouwen houden van romantische films. Je hoeft haar niet meteen mee te nemen naar de bioscoop om naar zo’n film te kijken, maar zou het niet bijzonder zijn als zij het gevoel krijgt dat zij in een romantische film is beland? Hoe krijg je dat voor elkaar?

Kies je een locatie waar onbekenden denken dat jullie elkaar al lang kennen, dan voelt dat meteen heel anders. De locatie moet niet helemaal verlaten zijn. Andere mensen moeten daar ook graag komen. Bijvoorbeeld een hofje, kasteeltuin, een landgoed bij een borg, een beeldenpark, een ander mooi park of een tuin waar mensen uit een verzorgingstehuis vaak komen. Grote kans dat iemand een praatje komt maken met jullie of dat iemand jullie vriendelijk toelacht, zeker als daar zelden een stelletje komt.

Minder goede ideeën voor eerste ontmoetingen:

  • Veel lawaai. De bedoeling van een eerste date is om de andere persoon te leren kennen. Neem je date niet mee naar een lawaaierige plek of evenement, waar je niet met elkaar kunt praten. Ga niet naar een luidruchtig concert of een groot feest. Bewaar concerten en feesten voor volgende dates.
  • Bioscoop. Geen goed idee omdat je dan heel lang naar een scherm zit te turen. De bedoeling is dat je elkaar leert kennen tijdens een date en dus tijd hebt om te praten en om naar elkaar te kijken.
  • Vrienden. Het is niet handig als je dan jouw date meteen meeneemt naar jouw vriendengroep. Het is de bedoeling dat jullie elkáár leren kennen en dat niet dat jouw vrienden jouw date leren kennen of “keuren”.
  • 6 gangendiner. Samen uit eten gaan kan, maar stel dat de gesprekken niet lekker op gang komen? Dan duurt de zitting wel heel lang. Het beste is om toch iets te gaan ondernemen samen. Van de zenuwen kan bovendien niet iedereen een hele maaltijd naar binnen krijgen.
  • Koken. Nodig je date uit om samen te gaan koken. Je spreekt af bij de supermarkt bij jou in de buurt. Zelf heb je al bedacht wat je wilt gaan koken samen en jij legt alles in het karretje. Mocht jouw date iets niet lusten van wat je pakt, dan hoor je dat natuurlijk graag. Bij jou thuis gaan jullie samen kokkerellen. Hou het lekker simpel zodat er niets kan mislukken en jullie voldoende aandacht voor elkaar houden.
    Dit is een leuke activiteit, maar het is beter om dit als 2e date in te plannen. Niet iedereen wil immers direct bij je thuis komen ook al spreek je eerst af in de supermarkt.

Volgende week komen de beste ideeën wat je wél het beste kunt doen tijdens een eerste ontmoeting.

Weet jij nog meer leuke locaties voor een eerste ontmoeting?

1 reactie op Inspirerende locaties

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.