2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Investeren in Relaties

aandacht gevenLogisch, denk je na het lezen van de titel; natuurlijk moet je investeren in relaties! Voor een relatie moet je eerst iemand leren kennen en om de relatie goed te houden moet je daarin investeren. Je weet pas of je verder wilt met elkaar als je voldoende tijd en aandacht aan elkaar besteedt.

Steek je te weinig tijd en energie in iemand dan haakt de ander af. Iedereen wil zich bijzonder voelen, aandacht krijgen, zich gezien voelen. De band kan alleen maar sterker worden als je allebei wilt investeren in de relatie. Dit klinkt allemaal vast als een open deur voor je. Toch ken ik heel wat singles die heel graag een relatie willen en wel iemand kennen waar ze wellicht een liefdesrelatie mee aan willen gaan en tóch besteden ze weinig aandacht aan diegene. Waar je aandacht aan geeft groeit en waar je geen aandacht aangeeft kan echt niet groeien.

Ik kan me voorstellen dat je denkt dat het zonde van je tijd is om te investeren in een ander als je nu al twijfelt. Als je veel anderen ontmoet, dan kan je ook ervoor kiezen om de ander níet beter te leren kennen. Je kunt je energie dan beter aan iemand anders besteden.
Ontmoet je niet veel anderen? Steek dan wel energie in de ander. Ontmoet elkaar, leer elkaar kennen en dan pas weet je of je verder wilt. Het is jammer van de tijd die je besteedt aan het twijfelen. Je leeft nú. Neem gewoon een beslissing. Wat je kiest maakt niet uit: ga er voor!

Die investering in een liefdesrelatie kan naderhand ten onrechte als een molensteen om je nek gaan hangen. Je hebt zoveel tijd en energie in de ander gestoken dat je denkt dat het zonde is om de relatie te moeten beëindigen. Dan moet je wéér op zoek gaan naar een andere partner en wéér die ander helemaal gaan leren kennen. Je kunt ook anders terugkijken op de tijd die je hebt gedeeld met de ander. Wat had je anders gedaan met die tijd? TV kijken, een boek lezen? Je hebt ook mooie momenten gehad. Je hebt hierdoor misschien ook wel geleerd waarom deze partner niet zo goed bij je past. Je kunt nu op zoek gaan naar partner waarmee je een betere klik hebt, die beter past bij jouw leven.

Laat de investering geen belemmering zijn om de relatie te beëindigen of om de ander los te laten. Een paar jaar geleden ontmoette ik een gescheiden man die zijn trouwring nog droeg. Hij voelde dat als hij de ring zou afdoen, hij al die jaren huwelijk weg zou gooien. Pas nadat hij de trouwring niet meer om had, stond hij echt open voor een nieuwe relatie. Ik kon hem toen snel aan een leuke vrouw voorstellen.

Hoe denk jij over investeren in relaties?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.