2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Is de ander klaar voor de Liefde?

partner toe aan relatie?Niemand wil voor altijd helemaal alleen zijn. Misschien wil je graag trouwen, samenwonen, een lat-relatie of een andere variant. Als je graag een serieuze relatie wilt én daar klaar voor bent, dan is het fijn als je ziet dat een mogelijke partner óók toe is aan een zelfde soort relatie.

Het kan dat je telkens weer iemand ontmoet die niet klaar is voor de liefde. Zie je dat er een patroon is in vorige relaties? Dan is het handig als je weet hoe je deze personen kunt gaan herkennen.

Daarnaast kan je in een roze wolk zitten tijdens een prille relatie. Jij bent toe aan een volgende stap terwijl de ander telkens de boot afhoudt. Dit kan je enorm gaan frustreren.

Je voorkomt teleurstellingen als je deze tekenen ziet:

  1. De ander doet nauwelijks moeite. Een relatie kan alleen groeien als beiden bereid zijn om tijd en energie erin te steken. Is de ander niet bezig met de toekomst, dan is dat een duidelijk teken.
  2. Nemen en niet geven. De relatie moet in evenwicht zijn en je moet niet het gevoel krijgen dat jij altijd maar toegeeft en dat de ander nooit iets voor jou overheeft. Overigens kan het ook andersom: alleen maar kunnen geven en nooit kunnen ontvangen.
  3. Vorige relaties zijn niet goed. Een relatie onderhouden is iets wat je moet kunnen of je moet moeite doen om het te leren. Als iemand nooit een geweldige relatie heeft gehad in het verleden of niet kan vertellen wat het betekent om een echte relatie te hebben, dan heeft hij/zij in het verleden geen energie gestoken in een relatie om het tot een succes te maken.
  4. Ander beeld hebben van de relatie dan jij. Het kan dat jij wel op zoek bent naar een serieuze relatie en de ander bijvoorbeeld een beetje rondkijkt. Vraag je partner wat de verwachtingen van deze relatie zijn. Zo ontdek je of jullie hetzelfde toekomstbeeld hebben.
  5. Onduidelijk. Nooit een standpunt innemen, vage afspraken maken, niet vertellen wat hij/zij wil, geen verplichtingen aangaan. Het lijkt of je op afstand wordt gehouden.
  6. Vermijden van jouw naasten. De ander wil jouw familie en vrienden niet ontmoeten. Natuurlijk wil je in het begin het liefste met z’n tweetjes zijn! Maar na een tijdje verwacht je dat je partner toch wel nieuwsgierig wordt naar de mensen die belangrijk voor je zijn. Wil de ander jouw familie of vrienden niet ontmoeten, dan is hij/zij niet klaar voor meer  betrokkenheid.
  7. Negatief over relaties praten. Het lijkt wel of de ander nooit positief is over een relaties tegen jou en anderen. Hij of zij ziet alleen de problemen en niet de mooie kanten van een echte relatie. Kennelijk begrijpt jouw partner de waarde van een serieuze relatie niet.
  8. Bang om gekwetst te worden maakt dat ze of zich niet kwetsbaar op durven stellen. Dan is het moeilijk om je open te stellen voor een serieuze relatie en anderen te vertrouwen. Sommigen mensen vertrouwen in principe niemand .
  9. Onnodige eisen stellen om de perfecte relatie te krijgen. De ander wil dat alles perfect is wat natuurlijk zelden het geval is. Jouw partner is zelden tevreden en altijd bezig met dat ideale plaatje.
  10. Vrijheid wordt overdreven gekoesterd. Het kan dat jouw partner bang is om afhankelijk te worden of zichzelf kwijt te raken in de relatie. In een goede relatie geef je elkaar de ruimte om ook je eigen dingen te kunnen blijven doen. Juist kiezen in vrijheid voor elkaar maakt de relatie mooier.

Herken je één of meerdere van de bovengenoemde punten? Of weet je nog een teken waaraan je ziet dat de ander niet toe is aan een relatie?

 

2 reacties op Is de ander klaar voor de Liefde?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.