2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Is uiterlijk wel zo belangrijk?

uiterlijk vertoonZolang we elkaar nog niet kennen, moeten we het met de buitenkant doen. Het geeft toch een beeld wie de ander is. Je kunt zien of iemand aandacht heeft besteed aan zijn uiterlijk en wat zijn/haar kledingsmaak is. Aan iemands postuur zie je ook of iemand tijd steekt in sporten en gezond eten. Kom je wat dichterbij dan kan je ruiken je of iemand zich goed verzorgt.

Vrouwen besteden over het algemeen veel tijd aan hun uiterlijk voordat ze op date gaan. Ze trekken hun halve kledingkast overhoop en kijken wat het beste staat en bij twijfel laten ze soms ook nog vriendinnen meekijken om de juiste keuze te maken. Ze maken zich mooi met make-up waardoor ze nog beter uit de verf komen, etc..

Waarom doen vrouwen dat? Omdat ze weten dat mannen naar uiterlijk kijken. En er is nog een reden. Vrouwen voelen zich beter als ze aandacht aan zichzelf hebben besteed. Het maakt ze als het ware klaar voor de ontmoeting. Ze voelen zich zelfverzekerder na uren te hebben getut.

Als een man aandacht besteedt aan zichzelf, dan laat hij zien dat hij zichzelf belangrijk vindt. Het is een vorm van respect hebben voor jezelf. Een man die sport, weet dat hij er daardoor beter uitziet en dat geeft meer zelfvertrouwen. Vrouwen kunnen –net als mannen- het waarderen als een man lekker ruikt en er goed verzorgd uitziet.

Vergelijk je niet met andere supermodellen. De ideale maten, spieren, vormen, haren, ogen, etc. krijgen wij mannen en vrouwen zelden, hoeveel moeite we ook doen. Wat wél kan werken is als jezelf te vergelijkt hoe je gisteren of vorig jaar was. Je kunt zo streven naar vooruitgang waardoor jij jezelf telkens leuker vindt worden en jezelf ziet groeien in zelfvertrouwen.

Vind je jezelf leuk, dan ga je automatisch rechterop lopen. Je lacht makkelijker want het leven is een stuk leuker. Doordat jij laat zien dat jij jezelf leuk vindt en de moeite waard bent om aandacht aan te besteden, gaan anderen jou ook zien als iemand die de moeite waard is.

Kortom, mannen en vrouwen hoeven geen supermodellen te zijn om toch aantrekkelijk te zijn. Het is vooral je uitstraling die het doet. Die uitstraling krijg je door hoe je je voelt, hoe je loopt en staat, door te laten zien dat je jezelf de moeite waard vindt, door te lachen… door te stralen.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.