2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Jezelf blijven

jezelf zijnZe hadden al uitgebreid met elkaar geappt en al uitgesproken dat ze elkaar erg leuk vonden en eindelijk zouden ze elkaar voor het eerst ontmoeten.

Hij: “Ze kwam binnen en ik zag een mooie vrouw. Ik vond haar nog leuker dan in de app en op de foto’s die ze mij stuurde. Hoe kon ik haar veroveren? Ik ging me stoer en zelfverzekerd opstellen. We dronken wat en daarna gingen we een stukje wandelen. Ze raakte zo af en toe mijn hand aan en ik wist niet of ze daar iets mee bedoelde. Ik had het gevoel dat ik ieder woord uit haar moest trekken. Bij het afscheid gaf ik haar een kus op haar mond. Ik zou haar graag vaker willen ontmoeten”.

Zij: “Hij zag eruit als dat ik me had voorgesteld. Ik vond hem wat afstandelijk. Het gesprek liep niet echt lekker; normaal ben ik een enorme flapuit en ik heb bewust veel minder gepraat dan ik anders doe. Ik stelde voor om een stukje te gaan wandelen in de hoop dat hij wat ontspande. We liepen de hele tijd los van elkaar. Ik hoopte dat hij mijn hand zou pakken. Ik stootte hem een paar keer plagerig aan, maar daar deed hij niets mee. Pas bij het afscheid nemen gaf hij mij een bescheiden kusje. Ik weet niet of ik hem vaker ga zien”.

Ik adviseer altijd om elkaar zo snel mogelijk te ontmoeten. Natuurlijk begrijp ik wel dat je heel nieuwsgierig naar de ander bent. Je wilt zoveel mogelijk van elkaar weten. Als het gesprek via de app of telefoon -of wat voor media dan ook- goed verloopt, dan krijg je al een bepaald beeld van elkaar. Je gaat over de ander onbewust van alles en nog wat zelf invullen en aanvullen terwijl je nog geen idee hebt hoe hij of zij in het echt reageert, beweegt, ruikt, klinkt, etc.. Je hebt kans op digitale verliefdheid.

Via de digitale snelweg uitspreken dat je elkaar leuk vindt, gaat over het algemeen veel makkelijk dan bij de daadwerkelijke ontmoeting. Blijf altijd jezelf en doe je dus niet anders voor bij een ontmoeting of bij de telefonische of digitale gesprekken. Het lukt je toch niet om het vol te houden om je anders te gedragen. Je bent veel leuker en relaxter als je jezelf blijft.

De man in het scenario hierboven nam bewust een bepaalde houding aan en begreep de flirtsignalen van de vrouw niet. De vrouw hield zich in met praten in de hoop niet als flapuit over te komen waardoor het gesprek niet lekker verliep. Het is niet verstandig om je anders voor te gaan doen. Vind je iemand leuk, dan kan je dat gewoon uitspreken. Je geeft de ander hiermee een compliment. Zeker bij het afscheid nemen is het goed om te vertellen dat je het leuk vond om de ander te ontmoeten. Kijk goed hoe de reactie is, want hier kan je wellicht meteen op in springen om te vertellen dat je graag nog een keer wilt afspreken. Ook bij twijfel is het goed om elkaar nog eens te ontmoeten in een andere setting. Ga iets samen doen zodat de sfeer wat gemoedelijker wordt tijdens de date.

Gelukkig belden ze mij beiden vrij snel na de ontmoeting op om over hun ervaring te vertellen. Ik kon haar vertellen dat hij haar heel erg leuk vond en positief verrast was waardoor hij even van z’n stuk gebracht was. Hierdoor stond ze open voor een tweede date die veel romantischer verliep.

Doe jij je weleens anders voor?

1 reactie op Jezelf blijven

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.