2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Ken ik jou ergens van?

OpeningszinnenOpeningszinnen verzinnen vinden veel singles lastig. Wat zeg je tegen iemand die je nog niet kent? Je wilt het liefst een wat langer gesprek aangaan en niet aankomen zetten met  het afgezaagde “Kom je hier vaker?” of “Ken ik jou ergens van?”.

Je kunt heel lang gaan broeden op de perfecte openingszin en daarna pas op iemand afstappen. Maar wat als die persoon wegloopt of als hij/zij een gesprek met een ander begint? Dan is jouw kans voorbij. Lange tijd om na te denken moet je jezelf niet gunnen. Je maakt daardoor het aanspreken alleen maar zwaarder en lastiger. Uitstellen leidt dan vaak tot afstellen.

Het helpt je vast om te weten dat bijna niemand die ooit een relatie heeft gehad nog weet wat die eerste zin was. Of weet jij nog wat de openingszin was in jouw vorige relatie(s)? Het is dus helemaal niet belangrijk wat je precies zegt. Het gaat erom dat je in contact komt en dat jullie in gesprek raken. Als de ander jou ook interessant vindt, dan komt dat gesprek vast wel goed omdat jullie allebei nieuwsgierig zijn naar elkaar en moeite willen doen om elkaar beter te leren kennen.

Maar wat zeg je dan? Ik volgde laatst een flirtworkshop van Klazien en kreeg daar de tip om te vragen “Wat brengt jou hier?”. Als dat goed voelt voor jou, dan kan je dat zeker gebruiken. Zelf geef ik de voorkeur om iemand een hand geven en zeggen “Hallo, ik ben Joyce Boerkoel”. De rest gaat meestal vanzelf… of niet en dan is het ook goed.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.