2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Kennismaken in Corona-tijd

afspraakjes tijdens CoronavirusVorige week beschreef ik hoe ik noodgedwongen anders omga met inschrijvingen voor relatiebemiddeling. Hoe gaat het dan met het daten ten tijde van het Corona-virus?

Voor degenen die gematcht zijn, kunnen nu de tijd nemen om elkaar te gaan leren kennen voordat ze elkaar ontmoeten. Mijn advies is om níet uitgebreid te gaan appen en foto’s te gaan sturen, maar zo snel mogelijk met beeld te gaan bellen. Zo leer je elkaar toch veel beter kennen omdat je zo ook elkaars gezichtsuitdrukkingen, stem en intonaties meekrijgt. HOE je iets zegt is immers vaak veel belangrijker dan WAT je zegt. Door alles wat we al hebben meegemaakt, hebben we de neiging om snel conclusies te trekken. Zie je dat de ander iets niet helemaal begrijpt, dan kan je toelichting geven. Neem de tijd om elkaar te leren kennen en door te vragen als iets niet helemaal duidelijk is. Ga op zoek naar zoveel mogelijk overeenkomsten.

Normaal gesproken heb je de eerste indruk al heel snel paraat en weet je binnen een paar minuten of je verder wilt gaan of dat je de relatie geen kans van slagen geeft. Met slow daten kan je eerst vriendschap ontwikkelen en maatjes worden. Net als de serie Lang leve de liefde kan je elkaar goed leren kennen, maar dan op afstand. Je stelt de complete eerste indruk daarmee uit en geeft de relatie meer kans van slagen. 

Besluiten jullie om elkaar te ontmoeten, dan adviseer ik om rekening met de Covid-19-preventieregels van de WHO en RIVM. Hou voldoende afstand en spreek alleen af als jullie niet verkouden of grieperig zijn. Nog steeds blijft mijn advies om bij een eerste ontmoeting op neutraal terrein af te spreken en niet bij jou of bij de ander thuis. Alle horeca is nu dicht. Dat is toch dé plek waar je normaal makkelijk afspreekt. Je kunt prima buiten afspreken. Gezellig samen wandelen met voldoende afstand. Voor een vervolgafspraak kan je een ander soort afspraakje bedenken zoals hardlopen, picknicken, fietsen, skeeleren of tuinieren. Wees creatief, want er is vast wel iets wat jullie beiden leuk vinden om te doen.

Hoe zou jij in deze tijd kennismaken met een nieuwe liefde?

2 reacties op Kennismaken in Corona-tijd

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.