2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Kerst bij mij thuis 25/12

Diner met singlesEen bijzondere kerst
Op mijn oproepje reageerden 4 dames en 2 heren. Ik was best zenuwachtig op het moment van ontvangst. Maar ze stelden me gerust. Mijn gasten waren ook wel wat zenuwachtig.

Wat brengt je hier was de openingsvraag. Dit was direct de grote overeenkomst: het spontane en gemoedelijke. Elkaar ont-moeten. Daar hadden we behoefte aan. Geen groots (commercieel) gebeuren. Geen verplicht bezoek, geen strak pak.

Na de koffie het bos in voor een wandelingetje. Ik vind de omgeving hier niet zo bijzonder, maar voor de westerlingen was het een weldaad van rust en ruimte. We moesten weliswaar door de blubber, maar allen bleven op de been.

Weer terug tijd voor glühwein en hapjes. Jet had een quiz gemaakt wat heel leuk was. Onze topografische kennis werd getest en weetjes over de grootste stad in de wereld, de Big Five en gotische bouwstijl.

Coevorden wandelingWandelen met kerst

Het thuis bereide eten moest opgewarmd en opgediend worden en ieder hielp mee. Smullen van spinazie-quiche en aubergine-schotel. Liesbeth had een mooi kerstverhaal wat ze met veel flair vertelde. Het nagerecht was een culinair primeur! De chocoladesaus bleek balsamicoazijn te zijn maar iedereen vond het een verrukkelijke combinatie met de peertjes, ijs en slagroom!

Om half tien nemen de gasten een voor een afscheid. Terug in de kamer zie ik de spelletjes nog in de hoek liggen en ik glimlach. Wat een prachtige dag! Onze magen zijn gevuld maar wat ik veel belangrijker vind is dat onze ziel is verrijkt. Wat heb ik mooie mensen mogen ontmoeten!

Geschreven door Colinda

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.