2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Kerstmidweek 2019

Diner Kerstmidweek Ontvangst met koffie en appeltaart met slagroom. Dat voelt goed na een lange reis. Het wordt al snel donker en de lampjes van de kerstboom stralen warmte uit. We hebben wederom een expert nodig om de lampjes te repareren in een grote ster. Fijn dat de expert zelf ook een kerstboompje mee heeft genomen wat de sfeer verhoogd.

Het was een warm samen-zijn deze midweek. De wandeling naar de wijnboerderij was weliswaar door de regen maar absoluut de moeite waard. Er waren kenners onder ons wat maakte dat er Wandeling wijnboereen levendige interactie ontstond met de wijnboer/ vinoloog/ bottelier. De tongen waren gesmeerd voor de rest van de week…

Na het ontbijt op Eerste Kerstdag trekken we er op uit om te wandelen bij het Zwillbrockervenn in Duitsland. Helaas geen flamingo gezien. In de vogelkijkhut stellen we ons voor hoe de natuur die nu in rust is, straks weer bloeit en dat de plas vol is met eenden en flamingo’s. We drinken met elkaar wat in een cafe in Meddo. Er wordt nog een fietsband geplakt en de fietsers maken een leuke tocht huiswaarts en de anderen gaan met de auto. De haard gaat aan, de tafel mooi gedekt en als de voorbereidingen voor het kerstmaal klaar zijn gaat een ieder zich omkleden en verschijnt glimmend aan het kerstdiner. 5 gangen maar liefst! We beginnen met een verhaal, zoals vaker deze week. Het gaat over “schijn bedriegt” en deze woorden worden in de loop van de dagen regelmatig herhaald.

Wandeling voor singlesVandaag 2e Kerstdag en het Liefdespad in Ruurlo staat op het programma. 4 personen gaan er met de fiets heen en we starten met warme chocomel. Ondertussen krijgt een ieder een vragenlijst. Dat wordt goed opletten tijdens de wandeling! ‘s Avonds bij het vuur worden de vragen en antwoorden met elkaar doorgenomen. Wat mij opviel was dat een ieder toch anders naar de natuur keek dan de dag ervoor. “Wat uit de natuur spreekt je aan, roept een herinnering bij je op?”

Het maken van het vuur in de avond vroeg even om denkwerk maar met vereende krachten is dat goed gekomen! Reuze gezellig om je verhaal te doen om het vuur en onderwijl een broodje worst te eten.

De avonden werden gebruikt om rummikub te spelen, te kaarten en ook het poolbiljart is veelvuldig gebruikt. O ja, en dansen natuurlijk!

Ah, dan is het alweer de dag van vertrek. Bedden worden afgehaald, tassen ingepakt en ja, afscheid nemen valt niet mee. Weer alleen de kou in…

Herinneringen maak je samen.

Ik wens een ieder een warm 2020. Maak ook dit jaar weer mooie herinneringen en bedenk: Schijn bedriegt…

1 reactie op Kerstmidweek 2019

 • Jos:

  Kerstmidweek 2019
  Best weer spannend, hoe zal de ontvangst zijn, de locatie en de begeleiding en vooral hoe zal de groep zijn.
  De ontvangst was allerhartelijkst en direct bij binnenkomst werd ik op mijn gemak gesteld door Petra en Colinda.
  Eerst mijn spulletjes naar mijn kamer gebracht en kort daarop was de groep compleet en werden we getrakteerd op appelgebak met slagroom. Het beste middel om binnen de groep het ijs te breken.
  Een leuke groep, sfeervolle locatie en betrokken leiding alle ingrediënten voor een gezellige midweek. En dat werd het.
  Een smaakvolle wijnproeverij, fijne wandelingen en mooie warme en persoonlijke gesprekken.
  Fijne avonden, gevuld met gezamenlijke spelletjes, hapjes, drankjes en een lesje poolbiljart.
  En niet te vergeten een dansavond met een danspartner als in een droom, behendig en ervaren. Een mooie manier om met elkaar te communiceren zonder woorden (oké oké, toegegeven ik moet nodig naar een opfriscursus)
  En tweede Kerstdag, het bewijs geleverd dat het aanmaken en opstoken van de BBQ mannen werk is. (hihi)
  Kortom een heerlijke midweek met fijne mensen mooie gesprekken en momenten onder de bezielende leiding van Petra en Colinda.
  Allemaal veel dank. Het werd voor mij een midweek met een gouden randje.
  En bedenk bij dit alles wel, het verlangen naar vriendschap komt snel, maar vriendschap zelf niet, daar is meer tijd voor nodig.
  Hopelijk tot ziens bij een toevallige ontmoeting of een volgende activiteit, wie weet….,
  Vriendelijke groet, Jos, alias de knotwilg (schijn bedriegt)

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.