2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Kies het brede pad!

Wandelen met 1,5 meterEindelijk mag ik weer een wandeling voor singles organiseren! Helaas kan dat nog niet op de wijze waarop ik dat zou willen. Maar ik doe wat ik kan om toch íets te kunnen aanbieden. We hebben tenslotte lang genoeg thuis gezeten en veel mensen snakken er naar om eindelijk erop uit te gaan en anderen te ontmoeten.

Ter voorbereiding zocht ik uit wat de huidige regels waren en bedacht ik een route met brede wandelpaden zodat we zoveel mogelijk wel gezellig naast elkaar kunnen lopen met de benodigde afstand er tussen.

Om te checken of de paden wel geschikt waren, ging ik aan de wandel. Het was rustig in het bos en alle tegenliggers zorgden ervoor dat ik op gepaste afstand kon passeren. Totdat ik iemand tegenkwam die mij erg weinig ruimte gaf terwijl dat makkelijk kon op het pad.  

Het voelde alsof iemand in mijn persoonlijke zone kwam. Voordat Corona begon had ik dat gevoel weleens als ik met iemand praatte en die persoon net iets te dicht bij kwam staan zodat ik een stapje naar achteren wilde zetten. Zo dichtbij passeerde deze tegenligger mij echter helemaal niet! Kennelijk is er iets veranderd met wat voor mij goed voelt en wat niet, qua afstand houden.

De meeste mensen gaan keurig om met alle coronaregels, maar sommigen vinden het allemaal maar onzin. Voor die laatste groep mensen wil ik erop wijzen dat ruim 8800 Coronaboetes in Nederland zijn uitgeschreven! Volwassenen krijgen voor het overtreden van het samenscholingsverbod of de anderhalvemeterregel een boete van maar liefst € 390. Daar komt ook nog een aantekening op je strafblad bij voor 5 jaar.

De sites van de politie, RIVM en Rijksoverheid proberen alles uit te leggen, wat er wel en niet mag. Dat is best lastig te interpreteren. Mijn conclusie is dat samen wandelen of buiten sporten mag met meer dan 3 personen. Ook als je ouder bent dan 19 jaar. Maar je moet wel altijd onderling een afstand van 1,5 meter aanhouden. Helaas mogen we voor en na de wandeling niet samen nog wat drinken, want dat valt onder het samenscholingsverbod.

Groepsvorming mag echter wel. Bij groepsvorming komen drie of meer mensen elkaar buiten tegen en praten ze met elkaar. Groepsvorming is alleen verboden als je de onderlinge afstand van 1,5 meter niet aanhoudt. Na afloop van de wandeling met z’n tweetjes nog napraten of picknicken mag dus wel.

Laten we zo goed mogelijk omgaan met de regels zodat iedereen zich veilig voelt en genieten van wat wel kan.  Wandel je mee?

2 reacties op Kies het brede pad!

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.