2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Kies je Mindset

mindset veranderenMindset is de manier waarop iemand denkt. Grofweg twee manieren van denken zijn er: Je kunt denken dat alles al vast staat (Vaststaande Mindset) of je kunt denken in mogelijkheden (Op groei gerichte Mindset). Welke manier van denken heb jij?

Vaststaande Mindset
Intelligentie is een vast gegeven en kan je niet veranderen. Je maakt liever geen fouten, want je wilt liever dat anderen jou zien als een slim persoon. Uitdagingen vermijd je daarom als het even kan, omdat dan de kans op falen dan groter is. Zit iets tegen, dan geef je over het algemeen snel op. Het heeft weinig zin om je hard ergens voor in te spannen. Als je denkt dat je iets kunt, dan gaat het als vanzelf en denk je dat een bepaald talent niet hebt, dan heeft het geen zin om daar aan te beginnen. Negatieve feedback wordt gezien als een bedreiging en daarom negeer je kritiek. Heeft een ander meer succes dan jij, dan voel je je bedreigd. Ontwikkeling hou je (onbewust) tegen en door je gedachten beperk je je prestaties.

Op groei gerichte Mindset
Je omarmt uitdagingen. Juist door iets nieuws te doen, kan je iets leren en ervaring op doen.  Bij tegenslag zet je door. Dat is voor jou een teken dat je het op een andere manier moet doen of langer moet oefenen. Voor jou is het logisch dat je je moet inzetten om iets te bereiken. Voor kritiek sta je open zodat je daar iets van kunt leren. Je hebt bewondering voor het succes van anderen. Wellicht kan je iets van deze personen leren. Sommige succesvolle mensen inspireren je zelfs. Jouw grenzen staan nog niet vast en je gelooft erin dat jij je kunt ontwikkelen. Door jouw inzet kan je meer met jouw talenten bereiken en nieuwe vaardigheden onder de knie krijgen.

Mindset verandering
Ben je niet tevreden met jouw huidige mindset? Je kunt kiezen voor verandering. Natuurlijk bestaat er geen pilletje om anders te gaan denken. Het bewust zijn dat je het anders wilt, is een eerste stap. Je kunt je hersenen trainen en daarmee krijg je een nieuwe manier van denken. Blijf oefenen en fouten maken en kansen pakken door uit je comfortzone te stappen. Meer over mindsets lees je in het boek “Mindset, de weg naar een succesvol leven

Volgende week gaat het blog over Mindsets in de liefde.

Ben jij tevreden met jouw mindset?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.