2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Kinderen een bezwaar?

Bij IndiviDuo schrijven singles zich in die kinderen hebben en ook singles die (nog) geen kinderen hebben. Ze geven aan of ze wel of geen partner willen met kinderen. Als je een relatie aangaat met iemand die kinderen heeft, kan dat ook jouw leven verrijken. Aan de andere kant moet iemand met kinderen haar/zijn aandacht verdelen tussen jou en de kinderen.

Dat merk je al bij het eerste afspraakje. Of je uitgaat met een single die de zorg heeft voor kinderen of een kinderloze single maakt een behoorlijk verschil. Alleenstaande ouders besteden veel vrije tijd aan de kinderen. Ze hebben het meestal druk en kunnen niet zomaar even spontaan naar een feest of wat gaan drinken met vrienden of collega’s. Als ze worden uitgevraagd moeten ze vaak “ja, maar” antwoorden. Dat maakt het er niet makkelijk op voor alleenstaande ouders.

Toch maken kinderloze singles slechts eens per kwartaal een afspraakje terwijl alleenstaande ouders ongeveer eens per maand daten. Dit blijkt uit onderzoek van de datingsite Lexamore.

Kinderloze oudersMaar liefst 75% van de singles zonder kinderen hebben geen bezwaar tegen een date met een single met kinderen.  Singles die geen kinderen hebben zien dat als een voordeel omdat de ander al ervaring heeft en dat is vooral handig als ze zelf ooit kinderen willen.

Sommige singles zonder kinderen willen echter die liever een partner zonder kinderen, omdat dat veel meer vrijheid geeft om samen erop uit te gaan.

Al met al is het voor alleenstaande ouders lastiger om zelf een partner te vinden dan voor singles zonder kinderen. Daarom staan in mijn blog over 2 weken 10 tips voor single ouders.

Alleenstaande moeder Atty van de Brake komt veel in contact met alleenstaande ouders. Zij vertelde mij het volgende: “Ik hoor vaak van alleenstaande vaders dat ze contact hebben met vrouwen die niet meer open staan voor een relatie met een man die kleinere kinderen heeft. Ook een man zonder kinderen of waarvan de kinderen al uit huis zijn, zit niet te wachten op de (jongere) kinderen van een ander. Dit zijn complexe situaties. Daarom wordt bij internetdaten nog voordat je iemand in het echt ontmoet, al heel snel gevraagd of je kinderen hebt. Terwijl je dit nooit meteen zou bespreken als je iemand spontaan ontmoet. Daarom is het prettig om ongedwongen activiteiten te ondernemen die IndiviDuo organiseert.”

Atty  biedt zelf diverse workshops, diensten en producten aan speciaal voor alleenstaande ouders via haar webshop www.alleenstaandeoudershop.nl. Neem eens een kijkje!

Ga jij liever met een single ouder of met een kinderloze single uit? En waarom?

1 reactie op Kinderen een bezwaar?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.