2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Klaar voor de Liefde

klaar voor relatieHet zou zo handig zijn als je weet wanneer de tijd rijp is voor een nieuwe partner. De één heeft sneller een verbroken relatie verwerkt dan de ander. Je zelfvertrouwen kan behoorlijk beschadigd zijn en dat heeft tijd nodig om te herstellen. Zodra je weer grip hebt op je leven en weer lekker in je vel zit, dan pas is het zinvol om energie te steken in een nieuwe vaste relatie.

In het blog “Tijd om te Verbinden” lees je hoe je kunt ontdekken dat je te snel op zoek bent gegaan na een vorige relatie. Heb je helemaal geen last van deze zes signalen en wil je weten of je nu wel klaar bent om een gelijkwaardige, duurzame en liefdevolle relatie aan te gaan?

Zodra je aan deze 7 voorwaarden voldoet, ben je klaar voor een succesvolle langdurige liefde:

 1. Je ex is voor jou echt verleden tijd. Iedereen heeft een rugzakje, maar boos of verdrietig zijn en dan een relatie aangaan, werkt niet fijn. Nadat je jouw vorige relatie(s) een plekje hebt gegeven dan ben je klaar voor een nieuwe liefde. Je kunt nu over je ex praten zonder meteen over te lopen van gevoelens. Kortom je hebt vrede met het verleden.
 2. Je kent jezelf en weet wie bij je past door je levenservaring. Van alle voorgaande relaties heb je geleerd en daar ga je wijs mee om. Je hebt geen enorme eisenlijst liggen, maar je vertrouwt op je gevoel en je weet wat echt belangrijk is. Wat je verwacht komt overeen met wat je zelf te bieden hebt. Jouw verwachtingen zijn realistisch. Je weet wat je zelf te bieden hebt en je overschat jezelf niet.
  Ontdek hoeveel zelfkennis je hebt om een relatie aan te gaan met deze korte test.
 3. Een relatie ga je alleen aan met iemand waarmee je graag oud wilt worden. De ander vindt jou ook geweldig. Je neemt geen genoegen met iemand die eigenlijk niet goed bij je past.
 4. Alleen zijn vind je ook prima. Je bent gelukkig met je leventje. Natuurlijk kan je wel verlangen naar een partner en samen is het vast ook erg leuk! Je ziet een relatie als een aanvulling in plaats van een invulling van een leegte.
 5. Je hebt niemand nodig om jou gelukkig te maken. Je bent immers al gelukkig en je hebt veel liefde om te geven. Een relatie aangaan doe je niet omdat je verwacht dat de ander jou dan gelukkig maakt. Je verwacht vooral liefde te kunnen delen.
  Met de test “Kijk op Geluk” ontdek je hoe jij denkt over geluk.
 6. Je staat open voor nieuwe contacten. Je vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en daar een gesprek mee aan te gaan. Je durft zelf een eerste stap te zetten. Om de kans te vergroten om jouw toekomstige partner tegen te komen, onderneem je nieuwe dingen.
 7. Je kunt goed communiceren om jouw grenzen aan te geven, maar ook wat je nodig hebt en wat je graag wilt. Luisteren en rekening houden met anderen hoort daar ook bij. Je durft je kwetsbaar op te stellen om een relatie met diepgang op te bouwen.
  Ontdek met deze korte test hoe, wat en waarom je communiceert.

Voldoe je aan de 7 voorwaarden en wil je via relatiebemiddeling jouw kansen op een relatie vergroten? Lees hier alles over de werkwijze. Je bent welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op kantoor in Gieterveen of kies meteen voor een intakegesprek bij je thuis.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.