2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Kleurrijke levensfases

Relatie in fasesHoe ouder je wordt, hoe beter je zou moeten weten welke partner het beste bij je past. Dat lijkt heel logisch. Maar toch kan het een lastig zoekplaatje worden. Je blijkt op een ander slag persoon te vallen dan je daarvoor deed bijvoorbeeld. Hoe ga je daar mee om?

In elke levensfase is iets anders belangrijk voor jou. Als tiener wil je erbij horen, of heb je nog geen idee wie bij je past en laat je het maar op je af komen, of ben je stapelverliefd maar durf je er niets mee te doen, etc..

Wil je een gezin opbouwen, dan wil je stabiliteit en kijk je naar hele andere kwaliteiten van mogelijke geschikte partners. Met kinderen in je leven wil je een stukje rust en zorgzaamheid.

Zijn de kinderen zelfstandiger (aan het worden) dan ga jij jezelf weer verder ontwikkelen. Je verandert wellicht door nieuwe inzichten, nieuwe mensen die je ontmoet en andere activiteiten die je in deze levensfase onderneemt. Je hebt nu je leven op de rit en langzamerhand ben je eraan toe om meer tijd aan jezelf te besteden. In een relatie heb je nu andere verlangens. Van jouw partner verwacht je ook dat hij/zij een vergelijkbare ontwikkeling doormaakt en dezelfde verlangens heeft.

Als ik de relatie kleuren zou moeten geven dan ben je in het begin wit als een onbeschreven blad en daar komen allerlei kleuren op. Verlang je naar een gezinnetje dan verlang je naar een partner die zachtroze is. Niet teveel gedoe, lekker veilig en stabiel, maar natuurlijk wel een fijn tintje rood voor de liefdevolle relatie over en weer.
In de volgende levensfase ben je misschien toe aan wat meer kleur in de relatie. Vlammend rood lijkt interessant maar is wel heel erg onrustig en zet je hele leven op de kop. Dan maar bleekroze, maar deze blijkt nog heel druk met kinderen of zelfs een kinderwens. Het is even zoeken om de juiste kleur rood te vinden die niet te licht en niet te fel is waarbij jullie beiden in je element zijn.

Welke kleur past bij jou op dit moment en waarom?   

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.