2012-03-26 header blaadjes.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Kleurrijke workshop 17/10

Workshop KleurOm even kwart over zeven kwamen de eerste twee dames voor deze workshop binnen bij Kleur je Dag in Finsterwolde. De andere dame en twee heren arriveerden ook vlot en we begonnen met cappuccino, thee en koffie, samen met een heerlijk plakje warme tulband.

Marianne Kremer begon met het uitleggen waarom kleur en model van kleding van belang kunnen zijn en een nadere uitleg over het tien seizoenen kleurenanalyse systeem. Vervolgens gingen we aan de slag met het analyseren. Om de beurt kregen we een witte cape om en de dame die haar haar had geverfd een soort ziekenhuismutsje op. Met deze neutrale achtergrond werden kleuren voorgehouden. Bij sommige kleuren werden we bleker, bij anderen geler, en bij anderen zagen we ineens allemaal rode plekjes in het gezicht ineens veel duidelijker. Ondertussen konden de overige deelnemers meekijken wat ook voor hun erg verhelderend was. Ze vonden het, in eerste instantie gemakkelijker om het bij een ander te zien dan bij hun zelf. Iedereen ontving nadien een kleurkaart met de kleuren die hun persoonlijk het beste staan.

Test op kleurtypeJoyce Boerkoel is een HerfstWinter type

Nadat iedereen wist wat voor kleurtype hij/zij is, lagen er allemaal kaartjes met karaktereigenschappen op tafel. De vraag die werd gesteld was: ‘Zoek een kaartje waarop de karaktereigenschap staat die jij wilt laten zien in een eerste kennismaking’. Dan gaan we straks kijken of je die met je kleding ook laat zien.

Na nog wat te drinken werden de meegenomen kledingstukken, de zogenaamde toppers en floppers in alle rust bekeken. Hebben ze de goede kleuren? Of kun je ze anders combineren, zodat ze je beter staan? En natuurlijk de vraag: Laat ik, door het dragen van deze kledingstukken, de karaktereigenschappen zien, die ik graag wil laten zien? Dit bracht bij de deelnemers veel verrassende inzichten. Ook was het leuk om te zien hoe de deelnemers elkaar onderling tips gaven!

Al met al, een leuke, gezellige en leerzame avond, waarbij de deelnemende singles veel handvatten hebben gekregen om, door een bewuste kledingkeuze, de volgende keer een goede eerste indruk achter te laten!

1 reactie op Kleurrijke workshop 17/10

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.