2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Klikkende Energieën

huismus of uitgaanstypeOf je wel of niet een klik ervaart met iemand heeft onder andere te maken met jullie energie. Dat klinkt best wel vaag vind ik, nu ik dit zo schrijf.

Waarin kan je dan verschillen? De ene is een echte huismus en de ander wil graag veel en vaak erop uit. Of je houdt ervan om altijd muziek of geluid om je heen te hebben terwijl de ander misschien juist geniet van de stilte. Graag zelf willen sporten of liever willen toekijken hoe anderen sporten. Altijd willen praten of ook stil kunt zijn samen. Heel onrustig of helemaal zen zijn. Erg energiek of snel vermoeid zijn. 

Het is goed om over de verschillen die je ervaart te praten in plaats van er vanuit te gaan dat je wel weet wat de ander denkt. Zo ken ik best veel mensen die altijd de radio of tv aan hebben staan. Maar zodra ze bezoek hebben, vinden de meesten het ook prima dat de radio of tv uitgaat. Op de automatische piloot zetten ze dan soms het apparaat aan.

Wat verschil kan best wel. De wereld is tenslotte niet zwart-wit. De meeste mensen willen bijvoorbeeld lekker op de bank zitten én er ook op uit. Stel dat jij jezelf een 8 geeft voor huismusserigheid. Dan zie jij het vast niet als een probleem als jouw partner een 7 of een 9 scoort op huismus zijn in jouw ogen. Ontmoet je een superhuismus, dan is dat in de eerste verliefde fase best aangenaam als jullie helemaal in elkaar opgaan en jullie allebei geen behoefte hebben aan erop uitgaan. Maar na een tijdje kan wil je toch wel eens erop uit en dan is het de vraag of jouw superhuismuspartner gaat piepen of dat de superhuismus toch ervoor openstaat om eens buitenshuis te gaan rondsnuffelen. Het kan best goed gaan. Bovendien kan jij in je eentje erop uit of met vrienden terwijl jouw superhuismus lekker blijft huismussen.

De verschillen zijn soms echt te groot waardoor het teveel gaat botsen. Bijvoorbeeld als jij echt veel behoefte hebt aan rust om je heen terwijl de ander continue behoefte heeft aan muziek. Of als je perse samen met je partner de vierdaagse wilt lopen terwijl die na een half uur al de schoenen aan de wilgen wil hangen.

Veranderen kan ook waardoor verschillen minder groot worden. Door gezonder te gaan leven, zoals meer te bewegen, stress te vermijden, gezonder te eten, bewust te ontspannen, kan je wellicht energieker worden. Jij kunt ervoor kiezen om iets te veranderen in jouw leven. Verwacht niet dat anderen veranderen omdat jij dat graag wilt. Pas als zij daar zelf voor kiezen, ontstaat ruimte voor verandering.

Wat is jouw ervaring met de energie van een ander?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.