2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Kloon gezocht!

vervanging geliefde“We hadden het heerlijk samen. Ik denk vaak met een glimlach terug aan die tijd. Op zoveel fronten konden we het goed met elkaar vinden; goed praten, gezellig erop uit, op vakantie en ook qua intimiteit hadden we het goed. Helaas is er een einde gekomen aan al dit moois.

Na enige tijd van verdriet en erg missen, sta ik weer open voor de liefde. Ik heb al wat dates gehad en die waren het allemaal niet. Niemand kon eigenlijk tippen aan mijn vorige lief. Ze zien er allemaal toch minder goed uit, ze voelen mij niet goed aan, ze hebben andere hobby’s en ook over vakanties en gezellig een weekendje weg hebben ze andere ideeën. Misschien bestaat er maar één ware en die heb ik al ontmoet….”

Zoek je een vervanging van iemand waar je heel gelukkig mee was? Dan is het erg moeilijk om weer zo’n zelfde persoon te vinden. Ik begrijp wel dat die ene zo bijzonder voor je was. Een ander persoon kan weer iets nieuws brengen in je leven. Het is wel nodig om daarvoor open te staan voor:

De ontmoeting
Je hebt misschien een ideaal beeld in je hoofd van jouw nieuwe liefde. Leeftijd, lengte, postuur, kleur ogen, haar, etc.. Dat had ik ook voordat ik mijn man ontmoette. Ik wilde een man die blond was, anders donker haar en zeker niet rood. Raad eens? Hij heeft rood haar! Dit soort dingen maakt echt niet uit. Natuurlijk kijk je wel of iemand verzorgd is, naar de uitstraling en gedrag. Uiteindelijk is innerlijk het allerbelangrijkste.
Vergeet niet dat je zelf ook ouder bent geworden. Je kunt je wel 10 jaar jonger voelen, je bent het niet. Voel jij je nog heel fit en wil je daarom een jongere partner? Heel fijn dat jij je zo vitaal voelt. Anderen kunnen ook net als jij heel energiek zijn en zich erg jong voelen. Beperk je niet teveel in het zoeken om de kans op vinden groter te maken.

De communicatie
Het belangrijkste van een relatie is volgens mij de communicatie. Het is geweldig als je elkaar zonder woorden direct begrijpt, maar dat heb je maar met heel weinig mensen. Meestal moet je elkaar langer kennen om aan één woord of een bepaalde blik te weten wat de ander wil. Het is noodzakelijk om door te vragen als je iets niet helemaal begrijpt. Jij weet immers niet de achterliggende gedachte of hoe iemand iets bedoelt. Andersom is het hetzelfde verhaal; als je ziet dat iemand raar opkijkt dan is het goed om wat nader in te gaan op het onderwerp.
Communicatie is zoveel meer dan alleen woorden, het is ook non-verbaal, de manier waarop je iets zegt, je houding erbij. Let op dat je een open houding hebt, dus geen armen over elkaar en elkaar veel in de ogen kijkt. Je zult zien dat het werkt!

Overeenkomsten
Ga niet focussen op mogelijke verschillen tussen jullie. Die ga je echt wel vinden en dat is prima, want je hoeft toch niet alles met elkaar te delen en over alles hetzelfde te denken. Het is juist leuk als iemand anders in het leven staat. Dit kan jou een andere kijk geven op de wereld. Misschien is het ook weleens leuk om iets “anders dan anders” te ondernemen.
Zodra je op zoek gaat naar overeenkomsten, dan ga  je die ook vinden op allerlei vlakken zoals karakter, wat je beiden leuk vindt om te doen, muziek, film, etc.. Zie je overeenkomsten, dan herken je jezelf in de ander en hierdoor ontstaat binding. En dat is toch wat iedereen zoekt?!

Wat heb je nog meer nodig om open te staan voor een nieuwe liefde?      

1 reactie op Kloon gezocht!

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.