2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Knipperlichtrelaties

Knipperlicht relaties“Daar komt je vriend aan! Of is het nu uit?”, vroeg mijn zus.  Wij zaten samen buiten en ik was verdiept in een boek. Op dat moment wist ik even niet meer of mijn relatie nu aan of uit was. Al zo vaak was de relatie verbroken en al even vaak maakten we het weer goed.

Ik was 16 jaar toen ik voor het eerst verkering kreeg met deze jongeman van 22 jaar oud. Een groot leeftijdsverschil (voor die leeftijd) én een groot verschil in datingervaring én een groot verschil in opleiding zorgde ervoor dat het heel interessant was omdat we beiden zo verschillend in het leven stonden. Maar dit verschil zorgde ook voor allerlei onbegrip, irritatie, etc.. Het werkte gewoon niet, maar zonder elkaar konden we kennelijk ook niet.

Later heb ik ook nog een paar relaties gehad waarbij de relatie werd verbroken en we het nog één keer probeerde goed te maken. Langdurige knipperlichtrelaties heb ik daarna niet meer meegemaakt.

Door mijn huidige werk hoor ik vaker dat stellen uit elkaar gaan en elkaar daarna weer vinden. Kennelijk hebben ze nog voldoende aantrekkingskracht naar elkaar, vergeten (on)bewust waarom ze de relatie verbroken hebben en willen ze elkaar nog een kans geven. Dit proces kan zich vaker herhalen, net zoals met mijn eerste relatie. Gaat het stel op dezelfde voet door, dan is de kans groot dat de relatie weer op de klippen loopt.

Anderen die aan de zijlijn staan kunnen met allerlei argumenten komen en keer op keer vertellen dat de relatie ook dit keer niet blijvend zal zijn. Grote kans dat deze argumenten niet echt doordringen, ze lijken wel verslaafd aan liefde! Ze kunnen niet zonder elkaar én ook niet met elkaar. Het aan- en uitmaken gaat net zolang door totdat één van beiden zelf inziet waarom de relatie niet werkt.

Natuurlijk kan de knipperlichtrelatie overgaan in een langdurige relatie als er echt iets essentieels verandert en hiervoor moet eerst een probleem onderkend worden. Helaas ken ik niet veel stabiele relaties die ontstonden na een knipperlichtrelatie. Eigenlijk is dat wel jammer, want vaak is de aantrekkingskracht erg groot!

Heb jij ook ervaring met een knipperlicht relatie? Zo ja, waardoor verbeterde de relatie? Of hoe kwam je tot het inzicht dat de relatie nooit echt goed werd?

1 reactie op Knipperlichtrelaties

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.