2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Kookworkshop 11/12

Op zondag 11 december vond de Italiaanse kookworkshop in Ryptsjerk plaats. Vanaf 15 uur druppelden de singles binnen in de gezellige Vinoteca Il Cassale.

chefkokkookworkshop

Nadat er nog wat auto’s waren verplaatst begon Age, de eigenaar van Il Cassale, te vertellen over zijn passie: Italiaans eten en Italiaanse wijnen. Iedereen kreeg een glaasje prosecco en er kwamen lekkere hapjes op tafel. Iedereen ging aan de mooi gedekte tafel zitten en kok Arend legde e.e.a. uit over de recepten. Hierna maakte Joyce de groepjes (naar leeftijd samengesteld) bekend die zouden gaan samen werken.

Iedereen dook met zijn “collegakok(s)” van die avond de keuken in en er werd lekker samen gewerkt om het eten te bereiden. Zo kon je ontdekken dat spekjes best lang op mogen staan (tot er geen vet meer uit komt) en tomaatjes even in de oven mogen voor ze op de salade gaan.

Al met al zat iedereen gezellig te babbelen en te kokkerellen!

Na zo’n 2 uur konden we aan tafel voor de eerste gang: salade van Rucola, gepofte tomaatjes, pancetta, pecorino en appel.

samen kokensingle activiteit

De dames en heren werden om en om verdeeld over de gezellig gedekte, lange tafel. Hierna werden de borden afgeruimd en kwam de volgende gang op tafel, maar niet voordat iedereen weer andere tafelgenoten naast zich had zitten. De paddestoelenrisotto liet zich prima smaken. Weer werd er gewisseld en het hoofdgerecht werd geserveerd door de groepjes die hier aan gewerkt hadden:

involtini van gevogelte gevuld met Parmaham en salie met witte wijnjus. Geroosterde Chioggia bietjes met aardappel sformatini kwamen ook op tafel te staan. Wat een verwennerij! Er werd vrolijk op los gekletst door de singles. Leuk om te zien dat zo’n gemêleerd gezelschap met verschillende achtergronden en van verschillende leeftijden het samen zo gezellig hebben.

uitserverensingles dineren

Bij de wisseling voor het dessert bleek opeens dat zich mannengroepjes en vrouwengroepjes gingen vormen. Hier staken Joyce en Tjitske nog even een stokje voor ;) en het heerlijke dessert van gepocheerde peer met specerijen en sabayon kwam op tafel. De peper in het dessert werd overigens niet door iedereen op prijs gesteld.

Voor zover wij weten is er (nog) niets opgebloeid deze avond, maar een gezellige avond met lekker eten was het zeker! In het voorjaar zullen wij deze formule nog eens herhalen. Welkom dan ook weer!

Voor nu: prettige feestdagen en hopelijk tot ziens in het nieuwe jaar 2017!

Hartelijke groet, Tjitske Bergema (organisator van single activiteiten in Friesland)

1 reactie op Kookworkshop 11/12

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.