2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Kookworkshop 19/3

Workshop voor singlesRond 17 uur arriveerden de 14 deelnemers aan de kookworkshop bij het modern ingerichte Café Lent in Groningen. Onze chef-kok schonk onze wijnglazen vol en vertelde ons welke voorgerechten we gingen klaarmaken. De teams werden op leeftijd samengesteld, de keukenschorten vastgebonden en al snel had iedereen de handen gewassen om te gaan aan de slag te gaan. De oesters werden opengesneden, de groene asperges gekookt, de zalmbonbons in elkaar gevouwen, de meloen gesneden en werden de groente en gerookte zalm voor de sushi fijngesneden.

Aandachtig keek iedereen toe hoe de kok Rob ons voordeed hoe je sushi maakt. De juiste glimmende kant van het zeewier boven op een matje, goed de gekookte sushirijst aandrukken (met natte handen anders plakt het vast aan je handen!), wat wasabi verdelen over de rijst en naar keuze groente, zalm, zwart sesamzaad in het midden erop en dan met matje en al dubbelklappen ter hoogte van de groente. Het opgerolde matje naar je toetrekken, wat verder rollen en weer aantrekken. Het onbedekte uiteinde van het zeewier vochtig maken en zo het rolletje dichtmaken en weer aandrukken. De beide uiteinden van de rol eraf snijden met een scherp mes en dan mooie stukken snijden.

workshop voor singlesvoorgerecht Diner met singles

uit zijn hand eten

Alle voorafjes werden op de borden gelegd en opgediend. Nu begon het grote genieten! Ai, hier en daar wel iets teveel wasabi, maar de scherpte trok gelukkig snel weg. Het was allemaal verrukkelijk!

Tijd om weer in teams de keuken in te gaan om de gevulde champignons, gevulde tomaten, aardappeltaart, salade, kalfsbiefstuk en zalmmoot met Salie saus klaar te maken. Ook deze gerechten lieten we ons weer goed smaken.

Tenslotte gingen 4 deelnemers het nagerecht maken; aardbeien met ijs en chocolade plus champagne schuim. Heerlijk dit toetje! Een uur later dan gepland namen we pas afscheid van elkaar met goed gevulde magen en een na een gezellige avond.

2 reacties op Kookworkshop 19/3

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.