2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Koudwatervrees

Aanspreek angstIemand aanspreken die je al (een beetje) kent, is niet zo spannend. Maar wat als je iemand wilt aanspreken die je nooit eerder hebt gesproken én jij vindt die persoon super aantrekkelijk? Dan wordt het een heel ander verhaal.

Angst voor een blauwtje
Bij het aanspreken, loop je het risico dat je wordt afgewezen. Stel dat de ander niet openstaat om jou verder te leren kennen? Dat kan natuurlijk. Maar andersom kan ook. Want het kan dat die leukerd alleen leuk is aan de buitenkant en dat je niet goed met elkaar kunt praten of zoiets. Je weet het nooit van te voren. Wat je wel weet is dat als je deze kans voorbij laat gaan, je nooit zult weten of je elkaar echt leuk vindt!

Geen geweldige openingszin weten
Bijna niemand die een relatie heeft, weet meer wat die eerste zin was. Dus WAT je zegt maakt niet heel veel uit. HOE je iets zegt is wat belangrijker. Het beste is om iets te zeggen wat in je opkomt. Dat kan een compliment zijn, een vraag of een opmerking over de omgeving. Meer over Openingszinnen vind je in het blog Openingszinnen.

Niet durven aanspreken
Om die geweldige man of vrouw aan te spreken, is wel wat moed nodig. Ga niet uitstellen en goede redenen bedenken waarom je het beter niet zou kunnen doen én je moet ook niet te lang wachten tot je weet wat jouw perfecte openingszin gaat worden. Voor je het weet is deze kans weer voorbij.

Wil je aan de slag om je koudwatervrees te overwinnen? In het blog van volgende week leg ik uit hoe je dit kunt aanpakken.

 

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.